HÍRLEVÉL

2016. augusztus 24.

     
 
 
Kedves Barátom!

Nagyszerű és legendás gyermekelőadásainkkal búcsúztatjuk a nyarat a Vígszínházban és a Pesti Színházban. A 28 éves A padlás eddigi több mint 800 ezres, a 20 éves A dzsungel könyve 500 ezres nézőszáma magáért beszél. Az Óz, a csodák csodája bemutatása óta, alig fél év alatt 60 ezer nézőt vonzott be a Vígbe, a Túl a Maszat-hegyen sikere pedig a 2010-es premier óta töretlen. Ajándékozza meg szeretteit egy különleges élménnyel, válasszon a Víg és Pesti gyerekelőadásai közül! 
 
A padlás – Augusztus 28. 15 óra, szeptember 10. 19 óra

Fényév távolság,  Szilvásgombóc, Örökre szépek – A padlás mára legendás dalai. Félig mese, félig musical, az igazi és a miénk. A Vígszínház előadása idén januárban ünnepelte 28. születésnapját, a hosszú évek alatt több generáció felnőtt Presser Gábor és Sztevanovity Dusán dalain. Van, aki gyerekként látta először és ma már saját kisfiát, kislányát hozza el az előadásra. Az előadásban szereplő színészek között már van, aki fiatalabb, mint maga a darab. Kaszás Attila legendás szerepében a nagyszerű fiatal tehetség, Wunderlich József látható. Az évadban először augusztus 28-án, majd szeptember 10-én játsszuk Marton László rendezésében.

 

A dzsungel könyve – Augusztus 28. 17 óra, szeptember 3. 11 óra és 15 óra, 21. 19 óra, 22. 19 óra

„A törzs befogad” – ennek a csapatnak pedig már 500 ezren a tagjai, ennyien látták 20 év alatt A dzsungel könyvét a Pestiben. Hegedűs D. Géza ötlete alapján Dés László, Geszti Péter és Békés Pál írt olyan zenés játékot Kipling nagyszerű könyvéből, ami előadásszámban a magyar zenés színdarabok abszolút rekordere lett, több mint 1100-szor játszottuk eddig az eredeti rendezésben. Maugliként Józan László mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves hallgatója, Medveczky Balázs keresi az útját és helyét a világban. A dzsungel könyve csapatában sok új fiatal színművészt és táncművészt köszönthetünk. Az évadban először augusztus 28-án és szeptember 3-án látható majd a Pesti Színházban.
 


Óz, a csodák csodája – Szeptember 3. 17 óra, 4. 11 óra és 17 óra

Tátott gyerekszájak, csillogó szemek, és szűnni nem akaró tapsvihar. Az Óz, a csodák csodája Kentaur lélegzetelállító díszleteiben, Marton László varázslatos rendezésében igazi ékszerdoboz. A jól ismert történetben Dorothy, Totó kutyus és újdonsült barátaik, a Madárijesztő, a Bádogember és a Gyáva Oroszlán együtt indulnak el a Sárga köves úton, hogy eljussanak Smaragdvárosba és teljesüljön kinek-kinek a maga kívánsága. Az út azonban hosszú, csupa kalanddal és próbatétellel teli. Érdemes csatlakozni Szilágyi Csengéhez, Kútvölgyi Erzsébethez, Hegyi Barbarához és Lukács Sándorhoz, szeptember 3-án és augusztus 4-én kétszer is útnak indulhatunk mi is. Közösen talán még a Gonosz Nyugati Boszorkányt is legyőzhetjük.
 


Túl a Maszat-hegyen – Szeptember 10. 19 óra

Túl a Maszat-hegyen a gonosz Paca cár tele akarja pacázni a világot, a Partvis Attila vezette barbár takarítók pedig szélsőséges tisztasággal fenyegetik a népet. A harmadikos Muhi Andrisnak meg kell mentenie a Maszat birodalom lakóit és köztük a legmaszatosabbat, Jankát. A végső csata előtt Andrisnak sikerül átjutnia Badarországon, ellenáll a Babaarcú Démon csábításának és beveti Lecsöppenő Kecsöp Benőt. Varró Dániel nagysikerű meseregényének színpadi változata Presser Gábor dalaival szeptember 10-én látható először a Pesti Színházban.
 


Ne feledje, szeptember 11-én újra VígNap, felejthetetlen programokkal és különleges meglepetésekkel várjuk a Víg régi és új barátait. Érdemes már most feljegyezni a dátumot, a részletes programmal hamarosan jelentkezünk. Remélem, Önt is nézőterünk soraiban láthatjuk a következő napokban, hetekben, kezdjük együtt az évadot!

Miénk a #grund!
Barátsággal,