HÍRLEVÉL

2016. március 25.

     
 
 
Kedves Barátom!
 

Remélem, a húsvét feltöltődésre és sok pihenésre ad majd lehetőséget. Mi a Vígben és a Pestiben is a gyerekeknek szeretnénk kedveskedni, az Óz, a csodák csodájára és A dzsungel könyvére várjuk azokat, akik szeretnék velünk tölteni a hétvégét. Hétfőn a színházban szünnapot tartunk, én idén is otthon várom a locsolókat, kicsit próbálunk feltöltődni a kollégákkal, hiszen izgalmas hetek várnak ránk!
 

 
 
 

Földrengés Londonban

Április 1. fontos nap a Vígszínház életében. A nagyszínpadon mutatjuk be Mike Bartlett Földrengés Londonban című színművét a rendezésemben, melyben a szerző nyíltan beszél arról, hogy milyen alapvető társadalmi és magánéleti kérdéseket vet fel a klímaváltozás. Ezzel az előadással egy nemes ügy mellé állunk, a művészet eszközeivel arra bíztatunk mindenkit, hogy tudatosan tegyen a jövőnkért, és közösen mentsük meg a Földet. Bartlett sok humorral meséli el egy klímakutató szakember három lányának történetét. Az előadásban ismert slágerek is hallhatóak lesznek, például a Goldfrapp-tól a Happiness, Pharrell Williams Freedomja, vagy az I’m Not a Robot a Marina & Diamondstól Sztevanovity Dusán dalszövegfordításaival. A Földrengés Londonban Kútvölgyi Erzsébet és Lukács Sándor briliáns játéka mellett sok fiatal tehetségnek ad lehetőséget, hogy a Vígszínház színpadán játszhasson

 
 
 

Születésnapi ajándék

A Vígszínház közelgő 120. születésnapja alkalmából szeretnénk megajándékozni kedves nézőinket! Ha vastaps vagy karácsonyi bérletét, illetve ajándékutalványát a Földrengés Londonban című új bemutatónk márciusi vagy áprilisi előadásának valamelyikére váltja be, 10% kedvezménnyel vásárolhatja meg a következő szabadon felhasználható bérletét, így akár közel 2000 forint kedvezménnyel nézheti meg előadásainkat!
Az akció részleteiről tájékozódjon weboldalunkon!

 
 
 

A velencei kalmár

Nagyon jól sikerült A velencei kalmár bemutatója a Pestiben, és a nézők nagyon szeretik az előadást. A főszerepben Kern András, Stohl András és Telekes Péter mellett Portiaként a társulat csodálatos, fiatal tehetsége, Bach Kata látható. Valló Péter rendezésével a Vígszínház népszerű Shakespeare-sorozata egy újabb előadással gazdagodott. Ahogy tőlünk már megszokhatták, akárcsak az utóbbi évek klasszikus bemutatói, A velencei kalmár is új fordításban került színpadra, amit a kiváló költő és műfordító Nádasdy Ádám készített el.
 
 
 

A magyar költészet napja – Az első 120 év

Társulatunk tagjai és vendégművészeink idén az elmúlt 120 év költészetéből válogatnak verseket és dalokat, így köszöntve a május 1-én 120 éves Vígszínházat. Április 9-én, szombaton 16 órakor a Pesti Színházba várjuk az érdeklődőket. Az előadás rendezője Hegedűs D. Géza.
A belépő jelképes 500 forint.

 
 
 

Díjak és elismerések

Mérhetetlenül büszke vagyok társulatunk tagjaira! Az utóbbi két hétben öt díjjal és kitűntetéssel gazdagodtunk. Lukács Sándort Kossuth-díjjal tűntették ki, Venczel Vera kiváló művész elismerésben részesült, Csőre Gábor pedig a Jászai Mari-díjat vehette át. Halász Judit példamutatását a Radnóti Miklós költőről elnevezett antirasszista díjjal ismerték el. Új társulati tagunknak, Orosz Ákosnak a XVI. kerületi önkormányzat a “Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” címet adományozta. Szívből gratulálok!

 
 

 

Akadálymentesített előadás

Április 9-én a Hegedűs a háztetőn, április 22-én és május 25-én a Jóembert keresünk, április 26-án pedig a Mikve című előadásunkat jeltolmácsolással és audionarrációval játsszuk. Várunk minden olyan hallás- illetve látássérült nézőt, aki szeretne részesülni ebben a színházi élményben, de eddig nem volt rá lehetősége.
 
 
 

 

Bérletmegújítás

Ne felejtse el megújítani bérletét a 2016/2017-es évadra április 1. és május 29. között! Ha Ön már most a hosszabbítás mellett dönt, akkor a bérlete utolsó előadása előtt 18 óra 15 perctől, illetve a szünetben az előcsarnokban lesz erre lehetősége. Új bérletek vásárlása május 29-től lehetséges. Kollégáink a Szervezési Osztályon és az Alleeban levő standunknál mindenben a segítségükre lesznek, forduljanak hozzájuk bizalommal!
 
 
 
 

Ne feledjék, már jövő héttől megnézhetik a Földrengés Londonban című előadást a Vígben!
Boldog húsvéti ünnepeket kívánunk, a lányoknak pedig sok locsolót!

Szeretettel: