HÍRLEVÉL

2013. augusztus 3.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
   

Kedves Barátom!
 

Már csak egy hónap van hátra a nyárból, és mi még mindig dolgozunk, hiszen készülünk az első bemutatókra, a Magyar Dal Napjára és a Magyar Dráma Napjára. Már várjuk nagyon a hűvös szeptembert, és azt, hogy újra találkozhassunk nézőinkkel!

 
 
 

MAGYAR DAL NAPJA

Szeptember 8-án egy különleges Popfesztivál-koncerttel készülünk a Magyar Dal Napjára, ahol felcsendülnek Presser Gábor és Adamis Anna dalai, és archív felvételekkel idézzük fel az egykori előadás hangulatát. Az előadásban összemosódik múlt és jelen: mai fiatalok szemén keresztül elevenednek meg Déry Tibor írásának fontos jelenetei és szereplői, valamint az 1969-es altamonti fesztivál eseményei.
 
 
 

POZSONYI PIKNIK

Augusztus 31-én mi is ott leszünk a XIII. kerület nagy közösségi ünnepén, a Pozsonyi Pikniken, ahol délután A zöld kilences című előadásunkból adunk elő részleteket. Közreműködnek: Csőre Gábor, Fesztbaum Béla, Járó Zsuzsa, Réti Adrienn és Molnár Áron.
 
 
 

SÓGORNŐK

A júniusi nagysikerű előbemutató után már augusztus végétől látható lesz a Pesti Színházban Parti Nagy Lajos bravúros új átiratában a Sógornők. Hegedűs D. Géza rendezésében 13 nagyszerű színésznő tündököl.

 
 
 

SIKEREINK

A POSzT sikere után, ahol a Jóembert keresünk-et két díjjal is jutalmazták, most a színikritikusoktól kaptunk két jelölést: Törőcsik Mari az Átutazókban nyújtott alakítása miatt a legjobb női epizódszereplő díjára, engem pedig a Jóembert keresünk miatt a legjobb női főszereplő díjára jelöltek.

 
 
 

FOTÓPÁLYÁZAT

Ha augusztusban bármerre jár az országban vagy a nagyvilágban, és ránk gondol, örökítse meg a pillanatot: vegyen saját készítésű víges táblát a kezébe és fotózza le nekünk! A felirat lehet: VÍG-PESTI-HÁZI! A képeket a foto@vigszinhaz.hu e-mail címre küldjék el augusztus 31-ig, a legjobb fotót a Vígszínház zsűrije egy 2013/2014-es évadra szóló bérlettel jutalmazza! Fotózásra fel!

 
 
 

PÁLYÁZZON VELEM!

Ahogy már a hírekből értesülhetett róla, igazgatói megbízatásom 2014. január 31-én lejár. Munkatársaimmal és a társulattal újra pályázom, és szeretném pályázatomban képviselni a Vígszínház hűséges nézőinek véleményét is. Kérem, írja meg nekünk, milyen előadásokat látna szívesen a Vígszínházban; milyen témák, történetek érdeklik; milyen ötletekkel, programokkal gazdagítaná a műsorunkat, hogyan juttatná el előadásainkat, híreinket még több nézőhöz. Tehát, ha van bármilyen kreatív, vagány ötleted, ötlete, pályázz, pályázzon velem! Levelét a palyazzunkegyutt@vigszinhaz.hu e-mail címre várjuk.

 
 
 

MEGÚJULÓ ENERGIA A VÍGBEN

A héten rekkenő hőségben dolgoznak a Vígszínház tetején. Sikerrel indultunk ugyanis egy megújuló energia felhasználására kiírt 85%-os Európai Uniós támogatású pályázaton, azzal a céllal, hogy a napenergia hasznosításával jelentős energiamegtakarítást érjünk el. Az utcáról nem látható, így városképvédelmi és műemlékvédelmi szempontokat nem sért az épület tetejére elhelyezett 30kW-os napelem telep, ami évi 30MWh villamos energiát termel, mely szaldós mérővel az épület villanyszámláját fogja csökkenteni.

 
 
 

NYÁRI FOTÓZÁS VIDEÓJA

Elkészültek a fotók a következő évad plakátjaihoz és műsorfüzetéhez. A fotózásról készült videóval kívánok további jó nyarat és kellemes pihenést.

 

 

Ne feledje, szeptemberben találkozunk! 8-án Magyar Dal Napja, 14-én Vígnap és 22-én Magyar Dráma Napja!

Barátsággal: