HÍRLEVÉL

2016. november 11.

     
 
 
 
 
Kedves Barátom!
 

A távoli Kínából, Guangzhouból írom levelemet. Szinte fel sem fogjuk drága kollégáimmal, hogy itt lehetünk. A minap a Gyöngy folyón hajókázott a Találkozás egész csapata, a művészek, alkotók és nagyszerű technikai munkatársak közösen. Igazi csapatépítés volt, hatalmas kaland nekünk ez a vendégjáték. A „Nemzetközi Színházi Évad” nevű fesztiválon háromszor játsszuk Nádas Péter darabját, ami – elfogultság nélkül mondhatom –  a világ legszebb szerelmes története. Vendéglátóink igazán kedves, nyitott és vendégszerető emberek, öröm minden itt töltött perc. De amíg mi itt vagyunk, Budapesten sem áll meg az élet, az otthonmaradottak nagy szeretettel várják Önt és családját a Vígbe, a Pestibe és a Házira is.

 
 
 

Éjféli mise – Vendégjáték a Pestiben

November 16-án a Szlovák Nemzeti Színház Éjféli mise című előadásával várjuk Önöket a Pestibe. Lukáš Brutovský rendezésében a  fiatalabb fiú partizán, az idősebb fiú hlinka gárdista, a lány árjásító. Egy nácival, a jövendőbeli kommunista menyükkel ülnek a karácsonyi asztalnál. A szituáció egyre bizonytalanabb; világossá válik, hogy el fog érkezni a pillanat, amikor a család egyik tagját fel kell áldozni. A különleges színészi alakításokkal teljes este közben kiderül: mit fognak meggyónni az éjféli misén? Belépőjegyet mindössze 1000 forintért válthat. Az előadást magyar és angol feliratozással láthatják.

 
 
 
 

Kelet-nyugati pályaudvar – Cseh Tamás-est

A Pál utcai fiúk című előadásunk felejthetetlen párosát, Barabást és Kolnayt, avagy Zoltán Áront és Tóth Andrást legközelebb november 11-én és 13-án este is láthatják Kelet-nyugat pályaudvar című estjükben a Házi Színpadon. A Bereményi Géza által a Cseh Tamás dalokhoz megálmodott történet harmadik szereplője Orosz Ákos, aki legutóbb a Bűn és bűnhődés főszerepében bizonyíthatott a Víg közönségének. A fiúk maguk is hangszert ragadnak az est során, és két profi zenész is a segítségükre lesz majd. Kár volna kihagyni!

 
 
 

Premierek a Vígben

Leírhatatlanul büszke vagyok A Pál utcai fiúk és a Don Juan alkotóira. Újabb két különleges előadással gazdagodott repertoárunk. Köszönöm minden kollégának a rengeteg munkát, amit az előadásokba fektettek. Az Önök szeretete ismét visszaigazolás, jó úton haladunk a szerencsés, 121. évadunkban is.

 
 
 

Kérem, gondoljon ránk, küldje nekünk a pozitív energiát, hogy a kínai közönséget is felejthetetlen színházi élménnyel ajándékozhassuk meg pénteken, szombaton és vasárnap is. Bár Guangzhou eddig esős volt, az előrejelzések szerint a napokban már a nap is kisüt majd. Minden adott, hogy csodálatos hétvégénk legyen. Ezt kívánom Önnek is a messzi Kínából!

Barátsággal,