HÍRLEVÉL

VI. évfolyam 9. szám | 2013. február 19.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
Drága Barátom!
 

Közelednek új bemutatóink és már készülünk a következő évadra is. Boldog vagyok, hogy annyi hűséges nézőnk és barátunk van, akik kitartanak mellettünk. Sok tervünk van, de ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani ezeket, szükségünk van az Ön segítségére is. Kérem, támogassa a Vígszínházat személyi jövedelemadója egy százalékával! Higgye el, ezzel igazán sokat tesz a színházért! A sok apró felajánlással hozzásegítenek minket egy-egy új nagy bemutatóhoz. Előre is köszönöm a társulat nevében!

 
 
 

A HETVENKEDŐ KATONA

A Pesti Színházban Térey János új fordításában lesz látható a klasszikus római komédia, Plautus A hetvenkedő katonája március 10-től. Csőre Gábor játssza a katonát, furfangos szolgájának bőrébe pedig Mészáros Máté bújik. A próbák nagyon jó hangulatban telnek, a társulat fiatal tagjai hatalmas játékkedvvel dolgoznak, és úgy érzem, nagyon szellemes, meglepő és lehengerlő előadásra számíthatunk.
 
 
 

ÁTUTAZÓK

Alig három hét van hátra Hanoch Levin Átutazók című komédiájának bemutatójáig. Ma öltöztünk először, ez mindig nagyon izgalmas nap. Nagy Fruzsina jelmeztervező először dolgozik a Vígben, és mindannyian örülünk ennek a találkozásnak, mert Fruzsi nagyon különleges alkotó. Bár nincs könnyű feladata, hiszen huszonhárom szereplőt kell felöltöztetnie. Közösen keressük azokat az apró, finom jeleket, amivel egy-egy karaktert jellemezni lehet, és mindig nagy boldogság, amikor „eltalálunk” valamit. Az Átutazókban több fiatal alkotótársunk van: Balázs Juli és Boros Lőrinc díszlettervező, és Furák Péter, aki nagyszerű zenész, több előadásban is dolgozott már velünk, de ez lesz az első olyan előadása, melynek teljes egészében ő szerzi a zenéjét, a hanghatásokért pedig Hunyadi Alex felel.
 
 
 

BATA ÉVA ÉRTÉKDÍJAS

Néhány hete a Story Ötcsillag Gála keretében adták át a Story Magazin 2012-es közönségdíjait. A nézők által megszavazott nyertesek mellett szakmai kuratórium választotta ki az Érték-díjasokat négy kategóriában. A fiatal színművészek közül társulatunk tehetséges és gyönyörű színésznője, Bata Éva kapta meg az elismerést A lovakat lelövik, ugye? és a Vénusz nercben című előadások főszerepeiért.

 
 
 

VÍG ÉS MÜPA

A múlt héten nálam járt Káel Csaba, a MÜPA ügyvezető igazgatója. Mindketten szeretnénk, ha a Vígszínház és a Művészetek Palotája jövőben együttműködne és közös produkciókat hozna létre. Erről beszélgettünk irodámban, és természetesen Csaba is itt hagyta kézjegyét az aranyfalon.

 
 
 

SPIRÓ GYÖRGY NEMZETKÖZI SIKEREI

A múlt héten a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásár vendége volt Spiró György. Az író Prah című, kétszemélyes komédiáját a tel-avivi Cameri színházban olvasták fel. Mi a Pesti Színházban változatlan sikerrel játsszuk Spiró György legújabb darabját, a Príma környéket, mely az év legjobb drámájának járó Szép Ernő-díjat is elnyerte.

 
 
 

JÁTSZD ÚJRA, SAM!

A jövő évadban harminc éves lesz Játszd újra, Sam! című előadásunk, de nem érdemes addig várni, hiszen február 20-án, szerdán este is látható a Pesti Színházban. Kern Andrást muszáj látni ebben az előadásban!

 
 


Kicsit hosszúra nyúlt a tél, és mi is nagyon várjuk a tavaszt. Az influenza természetesen társulatunkat sem kíméli, de kitartunk, eddig egy előadásunk sem maradt el, és nagy energiával készülünk az új bemutatókra. Ne feledje, Nőnapon, március 8-án lesz az Átutazók, március 10-én pedig A hetvenkedő katona bemutatója!

Szeretettel üdvözlöm,