HÍRLEVÉL

2015. április 3.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
Kedves Barátom!
 

Remélem, sok pihenéssel és feltöltődéssel tölti majd a húsvéti szünetet. Mi húsvétkor is játszunk Húsvétvasárnap délelőtt és délután a gyerekek nagy örömére Halász Judit ad koncertet, a Pesti Színházban pedig A dzsungel könyvét láthatják. Hétfőn szünnap lesz, én otthon várom a locsolókat, mint minden évben.

 
 
 

SZERETNE MINKET TÖBB DARABBAN LÁTNI? - MOST VÁLTSON BÉRLETET!

Ha bérletet vásárol, sikeres előadásainkat kedvezőbb áron nézheti meg, mintha külön-külön váltana rájuk jegyet. A 120., ünnepi évadunk alkalmából megújul a Vígszínházi és a Pesti Színházi bérlet! Az eddigi 3 előadás helyett most 4 előadást kínálunk Önnek mindkét színházban: 4 kihagyhatatlan előadás, 4 felejthetetlen este, 4 örök emlék. A jövő évadban olyan sikerdarabokat láthat, mint a fergeteges Össztánc, a legendás Jó estét nyár, jó estét szerelem és a szívetmelengető Óz, a nagy varázsló.
 
 
 

VÍG HŰSÉGKÁRTYA - SZÁMOLJON VELÜNK, SZÁMÍTUNK ÖNRE!

Hűséges nézőinket most megjutalmazzuk! Váltsa ki Ön is Víg Hűségkártyáját, amely már most állandó 5% kedvezményre jogosítja Önt jegyvásárláskor a számtalan egyéb különleges kedvezmény mellett! Bérletmegújításkor, új bérlet vásárlásakor vagy 12 000 Ft feletti egyösszegű jegyvásárlás esetén ingyenesen hozzájuthat új kártyájához. Csatlakozzon most, hogy már ebben az évadban is élvezze hűségprogramunk kedvezményeit!
 
 
 

KÖLTÉSZET NAPJA

Társulatunk tagjai és vendégművészeink idén is kedvenc verseikkel köszöntik majd a magyar költőket. Április 11-én délután 15 órakor a magyar költészet sugárzó univerzuma ragyog majd, és idén a 70 éve meggyilkolt Szerb Antalról is megemlékezünk. A Jegyár: 300 Ft

 
 
 

OPERARITKASÁG A VÍGBEN - SIROE, PERZSIA KIRÁLYA

Április 18-án, szombaton a felfedezések estéje várja a közönséget a Vígszínházban: J.A. Hasse német komponista operaritkasága, a Siroe az ismert kontratenor, Max Emanuel Cencic koncepciója alapján, a fiatal orosz szoprán sztár, Júlia Lezsnyeva főszereplésével érkezik Versailles után és Bécs előtt Budapestre. A címszerepet Cencic énekli, a vetítéssel kombinált, szcenírozott produkció karmestere George Petrou.

 
 
 

1914

Április 23., 24. és 25-én újra a Vígben lesz látható Robert Wilson nagysikerű rendezése. Az előadást bemutatója óta nagy nemzetközi figyelem kíséri, és nemcsak a színházi szaklapok, de meghatározó európai napi- és hetilapok is cikkeztek róla, így többek között a Süddeutsche Zeitung és a Le Monde is. A produkció több meghívást kapott rangos nemzetközi fesztiválokra, és nagy sikerrel szerepelt Európa színpadain. Prága, Budapest, Linz, Pozsony és Belgrád után februárban Franciaországban a reimsi nemzetközi színházi fesztiválon játszottuk az előadást.

 
 
 

ROBERT WILSON A VÍGSZÍNHÁZBAN – MAGYARORSZÁGON ELŐSZÖR

Kétségkívül az évad színházi szenzációja lesz, hogy Robert Wilson, aki rendezéseivel világszerte lenyűgözi a közönséget, 2015. április 25-én délután előadást tart rendezői világáról, művészi pályájáról a Vígszínház nézőinek. A világhírű rendező és alkotóművész egy közel három órás, előadásban vezeti be a hallgatóságot különleges esztétikai univerzumába. Szakmai karrierjének több száz emlékét mutatja majd be, és bizalmasan vall az alkotómunka stációiról. Az eseményre diákoknak kedvezményes, 1000 Ft-os jegyet biztosítunk.

 
 
 

KOLDUSOPERA

Március 14-én a nagy szakmai- és közönségsikerrel mutattuk be Brecht Koldusoperáját, amelynek 1930-ban épp nálunk, a Vígben volt a magyarországi premierje. A Víg és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkcióját Bodó Viktor állította a színpadra, Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő és Mészáros Máté főszereplésével. Tekintse meg az előadáshoz készült új videónkat
 
 
 

A TESTŐR

Majdnem egy hónap is eltelt már A testőr bemutatója óta, és estéről estére egyre növekvő kedvvel és lelkesedéssel játsszuk. Ha még nem látta, jöjjön el Ön is a Pestibe. Addig is kedvcsinálónak itt egy új videó A testőrről!
 
 
 

JUBILÁLÓ ELŐADÁSOK – SZÁZADSZOR IS MASZAT-HEGY

Április 27-én a Házi Színpadon 150-edszer tapsolhatnak Kútvölgyi Erzsébetnek és Kern Andásnak Az élet mint olyan keserédes házaspárbajában. Május 2-án a Pestiben 125. alkalommal játsszuk a Mikvét, ezt a mélyen emberi, hihetetlen energiájú, a női sorsokat bátor őszinteséggel bemutató darabot. Május 15-én Kern András immár 125. alkalommal bújik a fanyar és bölcs kisember, Bieder József, azaz A kellékes bőrébe a Pestiben. Május 17-én délelőtt 11 órától pedig 100-adszor is szurkolhatunk Muhi Andrisnak és barátainak a Túl a Maszat-hegyenben.
 
 
 

ELINDULT A FERGETEGES ÖSSZTÁNC!

Már próbáljuk a Vígben az Össztáncot, ami a következő évad első vígszínházi bemutatója lesz! Az eredeti, 1994-es előadás új műfajt teremtett Magyarországon, és páratlan sikert aratott az évek során. Ez a szavak nélküli, kizárólag a tánc és a mozgás nyelvén megjelenített előadás a 20. századi magyar történelem színes tablóját adja az első világháborútól napjainkig.
 
 
 

JÓ ESTÉT NYÁR, JÓ ESTÉT SZERELEM - ÚJRATÖLTVE

Csaknem 40 évvel ezelőtt, 1977-ben a Vígszínházban volt az ősbemutatója a Fejes Endre felkavaró regénye alapján készült musicalnek, amelynek zenéjét háziszerzőnk és zenei vezetőnk, Presser Gábor szerezte. Most a Pesti Színházban Szász János és Presser Gábor irányításával új változat készül: új hangszerelésben, új dalokkal és eredeti dokumentumrészletekkel gazdagodik az ismert történet.
 
 
 

FORBES – A LEGBEFOLYÁSOSABB MAGYAR NŐK!

A tekintélyes Forbes Magazin magyar kiadása összeállította az 50 legbefolyásosabb magyar nő listáját az üzlet, a közélet, a média és a kultúra kategóriájában. Fantasztikus, hogy most először készült ilyen kiadás, és ezáltal végre a nők munkáját is elismerik. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a kultúra kategóriában a magazin engem sorolt az első helyre. Hálás vagyok, hogy a Vígszínház jövőjéért tett erőfeszítéseimet elismerték a rangos lap szerkesztői.
 
 
 

Boldog Húsvéti ünnepeket kívánunk!

Szeretettel,