Legyél te is Vígdiák!


 

Miénk a #GRUND!

Legyél te is VÍGdiák!

A Vígszínház fontos feladatának tekinti, hogy nyitottá tegye a fiatalokat a színház élményére, illetve segítséget adjon neki a színházi élmény feldolgozásához. Szeretnénk különleges, diákoknak és pedagógusoknak szóló kedvezményekkel támogatni az iskolákat.

A 2016/2017-es Vígdiák évadfüzet itt letölthető >>

 

DIÁKKEDVEZMÉNYEK A 2016/2017-ES ÉVADBAN

Egyéni kedvezmények

Diákigazolvány felmutatásával féláron tudsz jegyet vásárolni! A kedvezményt az előadás előtt legkorábban egy héttel veheted igénybe.

VÍGSZÍNHÁZ a karzatra érvényes, 50%-os kedvezményt jelent

PESTI SZÍNHÁZ az erkély 8. és 9. sorába érvényes, 50% kedvezményt jelent

Diákigazolvány felmutatásával kedvezményesen vásárolhatsz bérletet meghatározott helyekre. Bérlettípusainkról itt olvashatsz.

Csoportos kedvezmények

Csoportos jegyvásárlás esetén 25 fő után egy ingyenes kísérőjegyet tudunk biztosítani.
Csoportos jegyvásárlás esetén az előadásokhoz ingyenes kulisszajárás, színházpedagógiai foglalkozás vagy felkészítő beszélgetés igényelhető.
További csoportos kedvezményekről érdeklődj közönségszervező munkatársainknál vagy írj nekünk e-mailt a e-mailcímre.

 

OKTATÓCSOMAGOK


Az  előadásokhoz  kapcsolódó  oktatási  segédanyagokkal  szeretnénk  segítséget  nyújtani azoknak a gimnáziumi pedagógusoknak, akik tanórai keretek között szeretnék felkészíteni a fiatalokat a színházlátogatásra. Mi is fontosnak tartjuk, hogy a diákok ne csak megnézzék az előadást, de módjuk legyen a színházi élményre ráhangolódni, majd a látottakat társaikkal  együtt  értelmezni,  feldolgozni.  Abban  bízunk,  hogy  a  tanári  segédlet  megkönnyíti  a pedagógusok  a  munkáját,  hiszen  tudjuk,  a  színházlátogatás  megszervezése  amúgy  sem könnyű feladat.

Az oktatócsomagok ingyenesen letölthetőek a honlapunkról: vigszinhaz.hu/oktatocsomagok

 

PEDAGÓGUSFŐPRÓBÁK


Szeretnénk egy különleges lehetőséget biztosítani pedagógusok  számára  azzal,  hogy készülő  produkcióinkat  még  a  bemutató  előtt  megtekinthetik.  A kizárólag számukra rendezett főpróba után egy szakmai beszélgetésen is részt vehetnek, amelyen ők is kérdezhetnek az előadás alkotóitól.  Ezzel is próbálunk segítséget nyújtani ahhoz, hogy a diákokat könnyebben fel tudják készíteni az előadásainkra.

 

VíGdiák FOGLALKOZÁSOK


Előadásaink előtt csoportos kulisszajárást és színházpedagógiai foglalkozásokat tartunk.

Kulisszajárás a Vígben

A kulisszajárás során a diákok bekukkanthatnak a színfalak mögé. Körbejárjuk az épületet, beszélgetünk a színház működéséről, egy-egy előadás születéséről, és arról, hogy kik dolgoznak egy színházban, kik vesznek részt egy előadás létrejöttében.

Színházpedagógiai foglalkozások

A kreatív színházi foglalkozáson a diákok  drámajátékokon  keresztül  próbára  tehetik  fantáziájukat,  és  megismerhetik  a  színházat.  Szeretnénk kreativitásukat és a  játékkedvüket előcsalva önálló gondolkodásra ösztönözni a fiatalokat. Ez a foglalkozás nem kapcsolódik konkrét előadáshoz, bármelyik előadás megtekintése előtt van rá lehetőség.
A tematikusan kapcsolódó foglalkozáson a diákokkal közösen megbeszéljük az adott darab főbb kérdéseit. Olyan programot ajánlunk, amely az előadáshoz kapcsolódik, ám tágabb asszociációs lehetőségeket  is  kínál.  A fiatalok játékos  feladatokon  keresztül  felfedezhetik, hogy egy-egy előadás miként érinti saját világukat, mindennapi problémáikat.
A kulisszajárás egy órás, a kreatív színházi foglalkozások és a tematikus foglalkozások másfél órásak.
Egy foglalkozáson egy osztály vagy egy összeszokott csoport vehet részt (10-30 fő).
Az előadás megtekintéséhez a csoportnak kedvezményt biztosítunk, a foglalkozások pedig ingyenesek
A kulisszajárás és a kreatív színházi foglalkozás bármelyik előadáshoz igényelhető. Kulisszajárás előadásoktól függetlenül is igényelhető. Ebben az esetben az ára 1000 Ft/fő. A program minimum 15 fő esetén indul el.

 

BEMUTATÓ FOGLALKOZÁSOK PEDAGÓGUSOKNAK


Az évadban több olyan alkalmat biztosítunk a pedagógusok számára, amikor részt vehetnek a fiataloknak szóló foglalkozásokon. Fontos számunkra, hogy lássák, hogyan dolgozunk a tanítványaikkal, illetve tapasztalataikat felhasználva, az ő véleményük alapján gondolhassuk tovább programjainkat.

 

GrundOn


A  Pál  utcai  fiúk bemutatónkhoz  kapcsolódva  alkotóműhelyet  indítunk  a  fiatalok  számára, ahol  több  alkalommal  találkozunk  és  gondolkodunk  közösen  az  előadáshoz  kapcsolódó fontos kérdésekről, különböző művészeti formákat felhasználva.


A FOGLALKOZÁSOKRA VALÓ JELENTKEZÉS ÉS IDŐPONT EGYEZTETÉS:

Balassa Jusztina
Telefon | 06 30 799 3880  E-mail |


A 2016/2017-es évad műsora >>

 

A Vígdiák foglalkozások létrejöttét támogatja: Nemzeti Kulturális Alap

Jelentkezés pedagógusként Jelentkezés diákként