A költészet napja

 


 

A költészet napja a Vígben

Április 12-én, szombaton délelőtt 11 órakor ünnepeljük a Vígszínházban a költészet napját. A társulat és vendégei József Attila és más magyar költők mellett Petri Györgyre is emlékeznek, aki Sztálin születésnapja és karácsony között – „baljós gyerek, Joszif és Jézus között” –, december 22-én lett volna 70 éves.

Jöjjenek, és hallgassák velünk a magyar irodalom legszebb verseit!

„Csak az olvassa versemet, / ki ismer engem és szeret.” Így kezdi József Attila egyik utolsó versét, közvetlenül a Hazám című összegző, történetfilozófiai költeménye után. Petri György egyik interjúban erről a versről és költőjéről így beszél:
„Itt már talán kilép az elhagyott történetfilozófia romjai közül. (…) Az utolsó verseknek a kulcsa a „Szabad-ötletek jegyzékében” van, ahol azt mondja magáról, hogy ez az ember, pontosabban az ember semmi másra nem vágyik, csak sok szeretetre. Ez a lényeg, a többi csak frivol vagy tragikus játék.”

Közreműködik:
Dengyel Iván, Fábián Szabolcs e.h., Fesztbaum Béla, Géczi Zoltán, Gonda Kata e.h., Harkányi Endre, Hegedűs D. Géza, Igó Éva, Járó Zsuzsa, Lázár Balázs, Lukács Sándor, Majsai-Nyilas Tünde, Péter Kata, Réti Adrienn, Tahi Tóth László, Tornyi Ildikó, Venczel Vera.
Valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves színészhallgatói: Baki Dániel e.h., Blahó Gergely e.h., Bodoky Márk e.h., Dér Zsolt e.h., Ember Márk e.h., Figeczky Bence e.h., Georgita Máté Dezső e.h., Gyöngyösi Zoltán e.h., Kiss Andrea e.h., Medveczky Balázs e.h., Olasz Renátó e.h., Osváth Judit e.h., Papp Endre e.h., Rujder Vivien e.h.