Nanyue királya - a kínai 13. Színház vendégjátéka

 


 

Nanyue királya - King of Nanyue

Guangzhou Dramatic Arts Centre

a kínai 13. Színház vendégjátéka a Vígszínházban

Egy estére a Vígszínház színpadára költözik a kínai tradicionális színjátszás minden érzékszervet elkápráztató előadása, a Nanyue királya. A guangzhoui 13. Színház vendégjátéka a 2017-es év páratlan színházi eseménye. Egy távoli kultúra, misztikum és olyan látványvilág, mellyel csak egzotikus útiműsorokban, kulturális és történelmi adásokban találkozhatunk.

A nagyívű történetben a legendás dél-kínai királlyal, a Krisztus előtti második évszázadban uralkodó Zhao Tuoval találkozhatunk. A Nanyue királya a kíniai történelem legpompásabb és kulturális szempontból legjelentősebb pillanatait mutatja be Zhao Tuo életén keresztül. Az előadás mintegy 80 évet ölel fel, a király uralkodók között szinte páratlan, 106 éves koráig.

A Nanyue királya páratlan élményt kínál a keleti misztikum szerelmeseinek, és azoknak a nézőknek is, akik egy különleges színházi eseményre szeretnének ellátogatni. Az előadásért több mint 10 ezer kilométert kellene megtennünk, de most egy estére a Vígszínházba költözik a guanzhoui 13. Színház társulata. Egy életre szóló kulturális élményt ígérnek a Nanyue királyának alkotói, az előadásban fellépő nagyszerű művészek és Vígszínház.

Az előadás magyar feliratozással látható!