A Tündérlaki lányok

 

Özvegy Bergné Halász Judit
Boriska Danis Lídia
  Marjai Virág
Olga Zeck Julianna
Manci Kovács Patrícia
  Petrik Andrea
Sári Tornyi Ildikó
Malvin néni Szegedi Erika
Róza Hullan Zsuzsa
Báró Lukács Sándor
Pázmán Sándor Varju Kálmán
Petrencey Gáspár Csőre Gábor

Díszlettervező: Szlávik István
Jelmeztervező: Szakács Györgyi
Rendező: Valló Péter
 

Heltai Jenő

A Tündérlaki lányok

Bemutató 2008. szeptember 27-én a Vígszínházban.

Rendező: VALLÓ PÉTER

A Tündérlaki lányok egy kedves, melegszívű pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten - néhány pillanattal az első világháború kitörése előtt.

Ebben a mulatságos és szellemes darabban egy gyönyörű lány úgy menti meg a családját a teljes lezülléstől, hogy egy gazdag bankár kitartottja lesz. De amikor a lány életében egy szegény költő képében feltűnik az igazi szerelem - vagy csak annak délibábja? - , akkor merül fel először a kétség, hogy vajon tényleg megéri-e ekkora áldozatot hozni. Ám nem csak az önfeláldozás, de az igazi szeretet próbája is ez a pillanat... Belesünk egy család életébe, tanúi leszünk a jó vagy rossz döntéseknek. Múltunkban a jelent is látjuk. A Tündérlaki lányok Heltai egyik legjobb darabja, mely hálás szerepeket és egy igazán melegszívű előadást ígér.

Budapest aranykora, és az aranykor Budapestje tárul elénk annak a fiatal drámaíró generációnak a műveiből, akik az első világháború előtti években a lelkes rajongással vallanak szerelmet a városnak: a pesti emberekről mesélnek pesti történeteket.

Reméljük, a mostani bemutató hasonló örömöt szerez majd nézőknek, mint amit a kortársak éltek át 1914-ben a vígszínházi ősbemutató után: "az őszinteség, az érzés, a mély érzés az, ami alól a publikum nem tudja kivonni magát.", ahogy a Nyugat kritikusa írta akkor.