Tévedések vígjátéka

Tévedések vígjátéka

Előadások időpontja:
2017. május 4. (csütörtök) 19:00 jegyvásárlás
2017. május 19. (péntek) 19:00 jegyvásárlás
Solinus Karácsonyi Zoltán
Égeon Hegedűs D. Géza
Sz. Antipholus, E. Antipholus Telekes Péter
Sz. Dromio, E. Dromio Csőre Gábor
Angelo Fesztbaum Béla
Ádám, a Rendőr Juhász István
Kereskedő I., Dr. Karmos Zoltán Áron
Kereskedő II. Géczi Zoltán
Baltazár Józan László
Emília Venczel Vera
Adriana Hegyi Barbara
Luciana Herczeg Adrienn
Kurva Cseh Judit
Miranda Gilicze Márta
Polgár Viszt Attila

Továbbá:  Asztalos Dóra, Bora Gábor, Detrich Krisztián, Farkas Zita, Furka Ildikó, Héjj Gergely, Janek Ágnes, Kiss Izabella, Kocsis Mihály, Latabár Kálmán, Molnár Csaba, Molnár Éva, Sütő Zalán, Szabó Gábor, Vida Gábor

Díszlet: KENTAUR
Jelmez: BARTHA ANDREA
Dramaturg: BÖHM GYÖRGY, SZŰCS ANIKÓ
Film: ZAKÁL EDIT
Beszéd: SÁGODI GABRIELLA
Mozgás: MILÁN MIKULCIK
Súgó: GÁL TÜNDE 
Ügyelő: HÉJJ JÁNOS, D. MUCSI ZOLTÁN
A rendező munkatársa: VÁRNAI ILDIKÓ


Rendező: ESZENYI ENIKŐ

William Shakespeare

Tévedések vígjátéka

vígjáték két részben

A vígszínházi változatot Zöldi Gergely fordítása alapján Böhm György, Eszenyi Enikő, Szűcs Anikó és Zöldi Gergely készítette.

Bemutató előadás : 2004. október 9-én, 19.00 órakor a Vígszínházban

(19.00 órás kezdés esetén az előadás várható befejezésének ideje 21.30)

Mulatságos helyzetek, humoros baklövések, és egy klasszikus "csonka család" körül forog minden ezen az estén. Helyszínünk Efezosz, egy nyüzsgő nagyváros. Két idegen bolyong utcáin: a Szirakúzából érkezett Antipholus, és hű társa, Dromio. Nem is sejtik, hogy Efezosznak is van saját Antipholusa és Dromiója: rég elvesztett ikertestvérei a két látogatónak. A párosok hamarosan összecserélődnek, Antipholusok és Dromiók a téboly határán próbálnak rájönni, mi történik velük.

Felbukkan egy féltékeny feleség, annak mit sem értő húga, egy karkötő, meg annak készítője, egy szerencsétlenül járt kereskedő, egy hajléktalan asszony, és már semmi sem a régi: a város népszerű polgárát kizárják saját házából, a gyanútlan látogató meg nem érti, miért keresi a kegyeit minden idegen. Rendőrök, kereskedők, rosszlányok és ördögűzők őrült kavalkádja, félreértések, és tévedések fergeteges vígjátéka kavarog a színen.

Eszenyi Enikő rendezésében maga a nagyvárosi forgatag költözik be a Vígszínház színpadára. Jól ismert mai alakok népesítik be Shakespeare időtlen vígjátékát, s igazolják: alapjaiban keveset változott a világ az elmúlt négyszáz évben. A két-két iker összesen négy színészre írt szerepét ezúttal ketten: Pindroch Csaba és Csöre Gábor alakítják, bravúros gyorsasággal váltogatva színpadi karakterüket és jelmezeiket. A további főszerepekben Hegyi Barbara, Venczel Vera és Tornyi Ildikó lép színre.