Egy csók és más semmi

Egy csók és más semmi

Annie Eszenyi Enikő
Sándor Varju Kálmán
Dr. Sáfrány Kern András
Dühös nő Börcsök Enikő
Péter Fesztbaum Béla
Teca Majsai-Nyilas Tünde
Kulhanek elnök Reviczky Gábor m.v.
Robicsek Hegedűs D. Géza
Robicsekné Hullan Zsuzsa
Bartáné Szegedi Erika
Zöldhelyiné Tarr Judit
Krecsák törvényszéki szolga Borbiczki Ferenc
Vrabecz Nagy Dániel Viktor e.h.
Manci Péter Kata
I. bíró/Pincér Viszt Attila

Továbbá: Farkas Zita, Gazdik Katalin, Kocsis Mihály, Márton József, Molnár Csaba, Péli János

Díszlet: HORESNYI BALÁZS
Jelmez: JÁNOSKÚTI MÁRTA 
Koreográfus: GESSLER GYÖRGY
Zenei vezető: KOMLÓSI ZSUZSA
Súgó: KERTES ZSUZSANNA
Ügyelő: HÉJJ JÁNOS, KUTI LÁSZLÓ 
A rendező munkatársa: VÁRNAI ILDIKÓ


Rendező: HEGEDŰS D. GÉZA

Eisemann Mihály—Halász Imre—Békeffi István

Egy csók és más semmi

zenés komédia két részben

Bemutató: 2002. december 31-én a Vígszínházban

(19.00 órás kezdés esetén az előadás várható befejezésének ideje 21.30)

Dr. Sáfrány ügyvéd legszívesebben válóperes ügyeket vállal: ügyfelei főleg tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Az ügyvéd bármire kész egy jó perért, szenvedéllyel űzi szakmáját - ha már ő maga nem válhat el a feleségétől, legalább mások szabadulhassanak a házasságuktól. Feleségének barátnője, a fiatal és roppant csinos Annie felkeresi dr. Sáfrányt, ám az ő ügye egészen elképesztő, s az indok és a bizonyítékok egy igen különös válópert sejtetnek.

Sáfrányéknál azonban nemcsak a kliensek, hanem a háziak magánélete is viharos: a cselédjüknek, kisbabája született, de az apa kilétét a lány nem hajlandó elárulni. Az ügyvéd hosszas faggatását egyre nehezebben tűri, ezért végül a telefonkönyvben keres apajelöltet, noha az igazi apa egészen közel van.

A válóperek és az apasági kereset, a családi és más családok életének bonyodalmai fergeteges vígjátékká dagadnak, mindenkinek akad párja és a gyereknek új papája vagy inkább mamája?
A kulcs az ismeretlen Schőn Tóni kezében van.

Egy csók és más semmi? Kizárt dolog, ha egy Eisemann-operettről van szó. Akkor ugyanis biztosan vannak még jócskán remek figurák, fantasztikus slágerek, sok szerelem, naivitás és finom irónia. Minden ami egy igazán jó zenés darabhoz kell. Eisemann örök klasszikusa a pesti operettnek, szinte minden generációnak megvan a maga kedvenc Eisemann-operettje: a Vígszínházban is kirobbanó sikerrel játszották a Fekete Pétert. S itt az újabb szeretnivaló Eisemann-klasszikus: az Egy csók és más semmi, a Vígszínház sztárjaival: Eszenyi, Börcsök, Kern, Varju, Reviczky és a többiek, s a rendező Hegedűs D. Géza.