Vendégkönyv

Kedves látogatóink!

Vendégkönyvünkbe bármilyen színházunkkal kapcsolatos véleményt, kritikát szívesen fogadunk, a kérdésekre azonban itt nem áll módunkban válaszolni!

A Vígszínház vendégkönyve moderált, a Moderációs Szabályzat elveivel ellenkező bejegyzéseket nem jelenítjük meg!

Művészeti Titkárság

Üzenet írása

Ellenőrző kód
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.
deko | 2017.03.08. 11:29
a színház összes Hölgy tagjának, dolgozójának szakadjon a nyakába másfél tonna öröm és boldogság!! :)
Szilvia | 2016.12.11. 14:42
Dés László—Geszti Péter—Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk zenés játék két részben Molnár Ferenc regénye nyomán...

2016.december 10. este 7 óra, Vígszínház...sok éves bérletesként szinte haza járok Barátommal ide...Nagyon vártam ezt az estét is. Kicsit meglepődtem, hogy az évek óta megszokott ismerősök mellett tele gyermekkel a nézőtér...A pótszékek miatt moccanásnyi hely sem volt. Aggódva mondtam Barátomnak, hogy ezek a 6-8 éves gyermekek hogy fogják bírni az előadást? Megértik? Mennyire érinti meg őket a történet maga? Bevallom, így utólag megkövetem az ifjú emberkéket, mert a légy zümmögését is meghallottuk volna, olyan csönd volt közben. Az előadás közbeni és végi vastapsoknál ők is velünk verték tenyerüket vörösre kitörő lelkesedéssel! Bocsánat Gyermekek! Ti megértettétek a Pál utcai fiúk történetét, s le a kalappal előttetek, ahogyan ezt tettétek a Vígszínházban! :)
Elárulom, nagy elvárásaim voltak az előadást illetően látva a szereplők, rendezők, a Geszti-Dés páros és a már eddig olvasott kritikák miatt. Nem is csalódtam! A darab annyira remekül meg volt szerkesztve, mérnöki pontossággal a látvány, mozgás, zene, dalok, s a ritmust illetően, hogy ez már profibb nem lehetett volna! Ezt látni kell! Mindenkinek! Az ifjúságnak és az egykori ifjaknak szintén...A szereplők tették úgy elénk ezt a Molnár Ferenc alkotta történetet, hogy nem csak a szívünket dobogtatta meg, s lelkünket tárta ki, hanem szellemünket emelte magasra, s tette elgondolkodóvá...Aki kételkedne - esetleg - szavaimban, az nézze meg a Pál utcai fiúk című zenés darabot, ha kap rá jegyet)))))
Most bemásolom barátom éjjel írt gondolatait...Ő mérnök, közgazdász is, s egy érző Ember...így olvassátok szavait!
“Fantasztikus a Víg performansza, a Pál utcai Fiúk. Molnár Ferenc érdemes művét játsszák, ami a kisemmizett, lekicsinyelt, kiközösített és megalázott kisemberről szól, akit nemcsak a másik part taszítja, de sajátja sem fogad be. Ő azonban mer önmaga lenni, még akkor is ha ebbe belehal. Eszméletlen üzenet ez a mai kor halhatatlanjainak! (A Nagy Túlélő Színeváltóknak.)
Azzal együtt, hogy ez egy musical - és nem is akármilyen! (köszönjük, Geszti, adtad magad, nem is értettem miért oly ismerős és new-wave-es beütésű, fiatalkoromat fedeztem fel benne:)) - mintha nem harminc, és nem is száz évvel mennénk vissza a gyökereinkig: mindig kell egy kisebb, akibe rúgni lehet, és a gyengébbik banda rúg bele, az erősebbnek erre nincs szüksége.
Aki pedig a legerősebb, Józan László - csupa Nagybetűvel:) - Áts Feriként iszonyatosan keményet alakít: a rivális csapat igazi fejeként visszaadja az ellopott kéksávos golyót. És magát adja végig; mi is, akik ismerjük, meglepődünk zseniális alakításán, csodálatosan játssza a vezért, sőt, az intellektuálisan vezérelt vezetőt, hiszen képes szembenézni önmagával, még annak árán is, hogy ez esetleg pozíciójába kerülhetne.
Roppant érdekes az előadás, és olyan dolgokra világít, amikre eddig nem igazán figyeltünk oda. Nem értettük. Még ha gyermekként - mint jómagam - olvastuk is a regényt. Ezzel viszont sokkal teljesebb képet kapunk magunkról, a mindenkori kirekesztő énünkről, és arról, hogy ez végül hova vezet. Óriási dilemmája ez korunknak, mint minden előző és elkövetkező kornak is, sikerül-e a túlélés oly módon, hogy a másik testvérünket agyon ne taposnánk. Molnár erre megadja a választ, de Marton László ezzel a zseniális rendezéssel tovább szövi a gondolatot, amit jól láthatóan a közönség is megértett.“
Köszönöm ezt a színházi élményt is kedves Vígszínház! MINDENKINEK, Aki létre hozta!
Nagy jövőt jósolok a darabnak...sok-sok fergeteges előadást! :)
NEMECSEK ERNŐ (csupa nagybetűvel!) éljen, maradjon örökre velünk!
A Pál utcaiak, s a Vörös ingesek úgyszintén!
Jánoska György | 2016.12.08. 0:12
Tisztelt Vígszínház társulata !
Ma este megnéztem az Istenítéletet. Vegyesek a benyomásaim.A maí Magyarországon tökéletes darabválasztásnak tartom.A színészek magas színvonalon játszottak,külön ki kell emelni Stohl Andrást.Nekem még nagyon tetszett Péter Kata figurája is .A látvány profi.Amiért mégsem tudok felsőfokon írni az élményről ,hogy nem éreztem katarzist . Ez biztosan nem színészi hiba volt és lehet,hogy nem is kell minden áron érezni.Habár ez a darab alkalmas lenne rá,hogy a végén valami összszoruljon bennem. Most nem így volt.Azért nem bántam meg,hogy megnéztem.
Kállai Lajos | 2016.12.04. 23:02
Kedves Vígszínház!
Szeretnék gratulálni a mai(2016.12.04) Jó estét nyár, jó estét szerelem előadásukon részt vevő színészeknek a teljesítményükhöz, és számomra hatalmas meglepetést okozott Tar Renáta szereplése a darabban. Eleinte sajnáltam, hogy nem Börcsök Enikővel láthatom, azonban a darab végére úgy éreztem, hogy olyannyira tetszett Tar Renáta alakítása, hogy legszívesebben még egyszer megnézném vele a darabot.
Remélem a közeljövőben más darabokban és több hasonlóan fontos szerepben is viszont fogjuk őt látni. Rendkívül tehetséges, és nagyon jól sikerült átadnia az érzelmeket az éneklés közben is.
Üdvözlettel Kállai Lajos
Tóthné Hantos Katalin | 2016.11.27. 18:15
Tisztelt MŰVÉSZEK!
Köszönöm!!! Köszönöm az élményt, amit a Pál utcai fiúk november 26-i előadásán kaptam. Mikor a jegyet on-line megvettük, még semmit sem tudtunk a darabról. Persze a történetet ismertük, de ezt muscalként- elképzelni?? Bizony, komoly kérdőjelek voltak bennem. Irodalmárként, nehéz volt elképzelni Molnár Ferenc történetét ebben a műfajban. Aztán 3 hónap várakozás és 240 km utazás után megtörtént a csoda. A nyitány után már tátott szájjal figyeltem! Lehet még fokozni ezt az erőt, hatást? Önök bizonyították, lehet. Az előadás feszes tempója, pontossága, a mozdulatok, tapsok és dobbantások másodpercre pontos kidolgozása odaszögezte a figyelmem a színpadra. S ezt a feszességet a lehető legkönnyedebben megjelenítették! Nem tudnék kiemelni senkit! Mert ahogy a darabban " miénk a grund", úgy - Tisztelt művészek!- Önöké ez a darab! Mindannyiuké! Együtt. Ahogy előadás előtt a McD..-ban Önök közül néhány mondták: "Most nézik a darabot? Akkor bele kell adnunk apait, anyait!" Megtették. Nem tudom szavakba önteni azt az érzelmi vihart, amit kiváltott belőlem az előadás. Olyat éltem át, amit vidéki színházunk állandó nézőjeként ritkán - katarzist. Párommal együtt csak megköszönni tudom. Köszönöm.
Bende T. | 2016.10.16. 22:01
Kedves Társulat! Gratulálok a Bűn és bűnhődés című előadáshoz!A 2016.10.16-i (17:00) előadást láthattam ezredmagammal; felejthetetlen élményben részesültettünk! Kitűnő szereposztás, nagyszerű és kimagasló alakításokkal. Stohl András (újabb) Kossuth-díjas alakítást nyújt. Börcsök Enikőnek is jogos volt előadás végén a nyílt színi vastaps; a második felvonásban olyan pillanatokkal ajándékoz meg, melyekre csak a nagyok képesek. Köszönet érte! Orosz Ákost Isten hozta a Vígszínház nagy-színpadán, az első itteni főszerepében nagyszerű alakítást nyújt! Bravóóóó! De a többiek is jók: Hajdúk Károly, Wunderlich József, Telekes Péter és Lengyel Tamás kimagasló (utóbbi művészt rég láttam ennyire jónak. Nagyszerű pillanatai voltak Bata Évának, Bach Katának és Hegyi Barbarának. S, még valami:előadás végére csendes áhítat lepte el a Vígszínház ezres lélekszámú nézőterét. Köszönet e nagyszerű előadásért valamennyi alkotónak!
Jávori Andrea | 2016.09.21. 12:08
Kedves Eszenyi Enikő!
Köszönöm, hogy a szinházak éjszakáján a "Földrengés Londonban"-t játszották. Nem terveztem, hogy megnézem, de nagyon jó, hogx így történt! Remek volt!
Köszönjük!
Üdvözlettel: Jávori Andrea és barátai
Kardos Timea | 2016.09.21. 10:49
Kedves Pesti Színház!

Tegnap este volt szerencsém látni Arany János Toldi című művét Csőre Gábor művész úr előadásában.
Amit a színpadon láthattuk igazán fantasztikus volt. Kreatív, modern előadásmódban, a nyelvezethez mégis hűen megmaradva, néhol viccesen, és rendkívül ötletes kellék felhasználással. Már maga a díszletet látva tudtuk, igazán különleges előadásban lesz részünk. Nagyon tetszett, hogy a zenészek is a színpadon voltak a zenei aláfestéseket játszva. Hangulatos dallamokat játszottak. A vetítés grafikája is ötletes volt. Gratulálni szeretnék minden kedves közreműködőnek, aki hozzátett a darab létrejöttéhez! :)
Külön szeretnék gratulálni Csőre Gábor művész úrnak! Az arcmimikája, mozgása, játék a hangjával, mind fantasztikus volt. :)
Igazán élvezetes előadást láthattunk tőle, és igyekszem minél több olyan színdarabra eljutni, melyben játszik. :)
B.Tamás | 2016.09.13. 17:33
Sajnos sokszor még nem jártam a színházban, mivel elég messze vidéken élek, de két előadást szerencsém volt már látni.
Az egyik a "Hegedűs a háztetőn" volt, amelyet kétszer is láttam, mivel annyira tetszett. Annyira tetszett az előadás, hogy azóta is azt mondhatom, hogy a kedvenc előadásommá vált. Rendkívül jó előadás volt, amit azt hiszem 10-15 évig játszhatott volna a Víg de sajnos lekerült a repertoárról, aminek nem tudom mi az oka. Sajnálom és remélem sikerül majd hasonló jó előadásokat színre vinni a következő években.
Kardos Timea | 2016.09.12. 14:28
Kedves Vígművészek és dolgozók!

Fantaszikus délutánt tölthettem a Vígszínházban, amit szerenék meköszönni a színház minden egyes művészének és lelkiismeretes dolgozójának!
Programokban gazdag szervezés, kulisszatitkok, betekintés egy hihetetlenül pazar próbába, kedvesség és közvetlenség biztosította azt, hogy a vendégek kellemesen, fesztelenül érezhették otthon magukat egy olyan világban, mely egyáltalán nem hétköznapi.
Hatalmas élmény volt, hogy Stohl András művész úrral bejárhattuk a színház "titkosabb" helyeit, és a barátságos és rendkívül közvetlen hangvételű túravezetést szeretném külön megköszönni VÁRNAI PÉTER Művészeti Főitkár úrnak! :)
Ezen a napon különlegesnek érezhettem magam, mert Önökkel lehettem! :)

Darvas Máté | 2016.09.11. 22:34
Kedves Vígszínháziak! Maguk az örök nagy kedvencem! Fantasztikus volt a Víg nap! Rettenetesen várom a Pál utcai fiúk bemutatót, főleg, hogy a fiatalok közül a nagy kedvenceim a főszereplők! Rajongótábort szerveztünk az előadáshoz és elkezdtük végignézni az összes előadást amiben a fiatalok benne vannak! Wunderlich, Csapó, Vecsei és Józan ez a négyes fantasztikus, minden elfogultság nélkül! Sok szerepet nekik, akár zenéset akár prózát, de kell nekik a színpad! A napokban láttam Hegedűs művész úr Márai estjét és rendkívüli élmény volt! Csodálatos! Minden jót kívánok! Köszönöm Eszemyinek, hogy ilyen jó csapatot tart most a kezében! Üdvözlettel! D. Máté
Anivlam | 2016.06.19. 14:01
Szívből gratulálok Stohl András Művész Úrnak a Hegedűs Gyula emlékgyűrűhöz és az Ajtay Andor díjhoz!Ha rajtam múlt volna a POSZT legjobb férfi főszereplő díját is ő kapta volna az Istenítéletben nyújtott alakításáért. :)
Gyöngy | 2016.06.14. 14:17
Felejthetetlen élmény a Hallgatni akartam. Gratulálunk Hegedűs D. Művész Úrnak és alkotótársainak.
Anivlam | 2016.06.13. 22:22
Szeretném megköszönni a ma estét Hegedűs D Géza Művész Úrnak , csodálatos lett a Hallgatni akartam!Óriási nagy gratuláció! :)
Zemplényi Zsolt | 2016.06.13. 22:05
Gézánk ma hatalmasat "durrantott". Gratuláció Neki és az előadás alkotóinak. És találkozunk holnap az utolsó Hegedűsön.
Horváth Krisztina | 2016.06.13. 0:07
Tisztelt Eszenyi Enikő Művésznő!

Mélységes tiszteletemet és hálámat szeretném kifejezni az idei évad iránt! Mindegyik darabot kiemelhetném valamiért, amelyeket láttam, mégis a végére két kedvencem lett: az Össztánc és a Mikve. Ma ezeket mégis felülmúlta egy,még pedig A földrengés Londonban! Még most is teljesen a hatása alatt vagyok, csak gratulálni tudok mind a Színészeknek, mind pedig a rendezésnek! Köszönöm! Izgatottan várom a következő évadot!
Szűcs Géza | 2016.05.29. 18:29
Tisztelt Társulat!
Hosszú idő után jutottunk el Feleségemmel színházba, és rögtön egy fantasztikus előadásra, a Hegedűs a háztetőn-re. Tökéletes díszlet, fantasztikus színészek, és szenzációs rendezés. Köszönjük ezt az élményt, és hogy elfelejthettük a hétköznapok gondjait egy pár órára. Hálásak vagyunk.
Tisztelettel: Szűcs Géza
Dr.Kis Gábor | 2016.04.03. 21:15
Hálás vagyok a Földrengés Londonban szerdai előadásáért. Olyan élményt kaptam, ami ritkán adatik meg! Az előadás minden percében ért valami váratlan gyönyörűség;a szárnyalások és a mélységek, a játékok a térrel és idővel, a szuggesztív színészi alakítás... Csodálatos volt érezni,ahogy az Élet megtöltötte az egész épületet!
Az előadás óta napok teltek el, de még mindig csak ocsúdok az élményből.
Köszönöm!
Szabó Katalin | 2016.03.21. 17:04
Tegnap láttuk a Salemi boszorkányokat, fantasztikus volt! Gratulálok a művészeknek, rendkívül meggyőző alakításuknak, köszönjük az élményt!
Zimányné Csépe Ilona | 2016.03.20. 20:32
Színházjáró, könyvmoly vagyok.
Az előadás előtt a ruhatáros "néni" azt mondta, hogy életében nem látott még ilyen jó előadást, gondoltam túloz.
Hát nem, annyira megérintett, annyira meghatározóvá lett az elmúlt majdnem 24 órámnak!
Minden résztvevőnek köszönöm az élményt, a tudást!
Rettentő hálás vagyok!
Köszönöm és ölelek mindenkit!
egy hálás rajongó