Vendégkönyv

Kedves látogatóink!

Vendégkönyvünkbe bármilyen színházunkkal kapcsolatos véleményt, kritikát szívesen fogadunk, a kérdésekre azonban itt nem áll módunkban válaszolni!

A Vígszínház vendégkönyve moderált, a Moderációs Szabályzat elveivel ellenkező bejegyzéseket nem jelenítjük meg!

Művészeti Titkárság

Üzenet írása

Ellenőrző kód
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.
Báthory István | 2014.11.01. 20:57
Tisztelt Vígszínház !
Ezen a héten szerdán, október 29-én a szó igaz értelmében szerencsésnek mondhattam magamat, hiszen láthattam Eszenyi Enikő rendezésében a "Ha majd egyszer mindenki visszajön" című darabot.
Életkorunknál fogva mi már csak a történelemből ismerhetjük az első világégés borzalmait. Anyai Nagyapám jóvoltából én még kis gyermek koromban hallhattam néhány történetet Tőle, hiszen Ő személyesen részt vett a háborúban. Az ottani harcai, fogságba esése, majd hazatérése közel száz év múlva az Önök jóvoltából láthatóvá is vált a számomra.
Köszönet a művészetükért, köszönet az abban a háborúban részt vett emberek tetteinek megfoghatóvá tételéért.
Kézcsókom Eszenyi Enikőnek, főhajtásom az összes színésznek.
Tisztelettel: Báthory István, Budapest.
Juhász Iván, Katalin | 2014.10.29. 17:18
Tisztelt Szervezők!

Szeretnénk, ha levelünket eljuttatnák az alkotóknak.
Köszönjük.

Kedves Csőre Gábor! Kedves Paczolay Béla, Csáki László!

Csak néhány napja, hogy láttuk a Toldi című előadást, és szeretnénk kifejezni rajongásunkat az előadás iránt.
Egyrészt magával ragadott minket a darab közvetlensége, de a másik oldalon a körültekintő rendezést és felépített koncepciót éreztük kivételesnek. Az egyszemélyes darab ezúttal számunkra olyanná vált, amely abszolút friss, újszerű, és a Toldi (újra)olvasásakor már nem tudunk szabadulni ennek az előadásnak a hatásától.
A hős alakjának kialakítása természetesen összefügg a XIX. századi nemzeti romantikával, de az előadás legfőbb erényének az tűnik, hogy megmarad azon az érzékeny mezsgyén, ami a "legkisebb fiú" sikerét, illúzióját jelenti (és képes táplálni ezt az illúziót) ugyanakkor ironikus is a XXI. század távolából. A király alakja is ezt a kettősséget hozza, és egyszerre válik Arany János-i igazságos uralkodóvá, és egyben bepillantást is enged az (egyed)uralkodás hátsó szobájába is, és úgy ad szintúgy vitriolos képet a nagyon is értő közönségnek.
Kivételes pillanat volt, és érzékenyen érintett a címeres melegítő elővarázslása, mert ebben a húzásban sok minden benne volt: de legfőképpen az a vágyakozás, és a benne való csalódás, ami a "nemzeti" eszményekkel szemben napjainkban felszínen van.
Mindezt Csőre Gábor fogja össze, aki állandó dinamikájával és értő gondolkodásával tud hiteles lenni. Nem felejthetjük el, hogy Aranyt az illúzió kétfelől is érintette: érezte a a Kisfaludy Társaság és Petőfi által sugallt népiesség vonzását, és ... hát, istenem! fiatal "pályakezdő" is volt: mindössze 29 éves. De benne örvénylett már a nagyszerű lírikus (lásd a képteremtés eszközeit, amit a rendező a látvánnyal is kiemelt), és a bölcs emberismerő (lásd György shakespeare-i jellemét, amely Csőre Gábort is érezhetően foglalkoztatta).
Itt teszem hozzá azt, hogy a rendezés és színész nagyon jó érzékkel ragadta meg, hogy az elbeszélő költemény mely részei lehetnek dramaturgiai szempontból kiemelhetőek, egyszóval drámaiak, és az ősi eszközökkel: a zenével és a mozgásokkal kellőképpen tagolni is tudta az előadást úgy, hogy mind a fiatalabbak, mind az idősebbek tudtak egy kicsit szusszanni.
Végezetül megjegyzendő, hogy Csőre Gábor számára a testi erő bemutatása nemcsak vagányság volt, hanem a hős képének illusztrálása, és az azonosulás kiemelése, mert - úgy tűnik - szüksége van a(z ifjú és már nem sihederkorú) közönségnek ilyenfajta bámulatra is.
Csőre Gábor humora és az ízléssel behozott jelenkori poénok, utalások joggal tették olyan élvezhetővé az előadást, hogy a közönség igazi (és ritkán hallott) ovációval hálálta meg ezt a bravúrt.

Juhász Katalin
Juhász Iván, magyartanárok

PS. A felütés, a casting-jelenet pedig még egy ironikus keretet is adott, és mindenki rögtön értette is (ováció az elején, ováció a végén).
Anivlam | 2014.10.27. 22:22
Szívből gratulálok Csőre Gábornak a Toldihoz, ZSENIÁLIS volt!
Mindenkinek - fiatalnak és idősnek - látnia kell!Köszönet a szép estéért! :)
Hetesi Mónika | 2014.10.25. 15:04
Hálás köszönetem a Színház Művészeti Titkárságának a remek műsorszervezésért! Makrancos-Hegedűs-Padlás-Lovak.... így egymás után! Nem mintha amúgy más programot terveztem volna az október 23-i hosszú hétvégére, de ezeken mindig ott vagyok,így most sem volt kérdés :)
Izgatottan várom a karácsonyi-szilveszteri műsort. Tavaly is együtt töltöttük az ünnepeket, remélem idén sem lesz másképp!
Vastag Péter | 2014.10.08. 22:37
A Vígnapon volt lehetőségünk körbe nézni a színház épületében, körbe vezettek minket a kulisszák mögött, sok érdekes "titkot " megtudtunk a színház működésével kapcsolatban. Számtalan új és egyedi élményben volt részünk, remekül éreztük magunkat. Közvetlen kedvességük, baráti viselkedésük jól esett , mindenki csak mosolygott és ténylegesen egy Vígszínházban jártunk.
Köszönjük Mindazt amit kapunk, minden egyes előadás alkalmával és Sok-Sok sikert kívánunk még a továbbiakban, jó Egészséget Mindenkinek !
Kati | 2014.10.06. 20:57
Ahányszor a Színházukban járok, mindig érzem azt, hogy itt Fontos vagyok. Kedvesen fogadnak már a bejáratnál, a jegyellenőrző hölgyektől kezdve a büfésekig, a pénztáros hölgyeken át a nagyszerű Művészekig, Mindenki figyel rám , látszik, hogy Szeretnek emberekkel foglalkozni és komolyan , lelkesen imádják azt, amit művelnek . Igazi összetartó Csapat dolgozik azért , hogy én jól szórakozzak, ez számomra egy nagy- nagy Ajándék , mai zord és közönyös világunkban... Kedvelem Önöket :)
Molnár Márta | 2014.10.06. 13:52
Tisztelt Kern András Művész Úr!

Párommal nagy tisztelői vagyunk. Minden éven szert teszünk hogy egy-egy előadására eljussunk./Szinte már tradició hogy születésnapjára színház jegyet kap/ Tavaly volt egy apró momentum ami páromat nagyon meghatotta. A lépcsőn össze találkoztak és ÖN megtisztelte üdvözlésével. Annyira meglepődött hogy alig bírt vissza köszönni. Azóta is azt emlegeti, és nagyon sajnálja hogy nem fogott önnel kezet, tisztelete jeléül. November 26.-ai "Játszd újra, Sam!" c. előadásra van jegyünk, kérem ha van mód és lehetőség adja meg számunkra hogy Önnel kezet foghasson párom. Bíztos vagyok benne hogy ennél szebb ajándékot nem adhatok neki .
Bárhogy adódik is maradunk hű tisztelői: Molnár Márta, Szilágyi Sándor
Mosonmagyaróvár
Kiss László | 2014.10.03. 14:36
Köszönöm, hogy újra lesz lehetőségem megnézni az Ünnep című előadást. Nagyon sok színdarabot láttam már Önöktől, mégis ez a darab a legkedvesebb számomra mind közül, nem a témája és a tartalma miatt, sokkal inkább az előadásmód, a kifejezésmód az , ami mindig magával ragad valahányszor megtekintem. Az az egyedien érzékeny közlésmód amivel bemutatják, elmesélik a történetet, az számomra páratlan és utánozhatatlan. Nagyon örülök , hogy újfent részem lehet ebben. Maradok hűséges Nézőjük,
Tisztelettel:
Kiss László
ciccone2205 | 2014.09.29. 14:53
Tegnap este Jóembert kerestünk! Újból megtekitve, megint más helyen tépett bele az ember lelkébe. Ahogy azt kedves, szinház-testvéremmel megbeszéltük a látottak után, az élet minket is sodor mindenféle kátyúkba és magaslatokra, és ennek megfelelően éljük át a mai nap is igen korszerű színjátékot. Az etika és az erkölcs hanyatlik a vizsgán, de ekkor lép be a VÍG stábja, akik harmadik szezont nyitnak teltházzal.
Dočekal mester, micsoda lavírozás kellett, hogy az okatatási rendszer ne tudja Önből kiírtani a kreativitás szikráját! Alig várom, hogy láthassam, mit hoz ki Bulgakov mesterművéből!
Novinsky zenéjétől még most is kirázz a hideg. Ha lehetet volna repetázni, akkor többször is visszatapsoltam volna az első felvonás záró akkordjait!
Tegnap este Jóembert kerestünk! Úgy tünik, a Pannónia utca nyüzsög velük. Én máris találtam MÉG egyet!
Köszönöm az élményt!
Marcsi | 2014.09.26. 22:55
Tisztelt Igazgatónő!

Varjú Kálmán Művész Úr a Mi nagy-nagy kedvencünk, az amúgy is nagyon minőségi és magasan kvalifikált Társulatból. Szeretnénk megkérni , hogy lehetőleg minél több darabban kapjon szerepet, ez a nagyon helyes és tehetséges fiatalember.
Tudom , nem illik ilyet leírni, mégis Kálmán, nekünk " nagy Szerelmünk" , a szó legnemesebb és legtisztább értelmében.
Köszönettel:
Marcsi
Böbebaba | 2014.09.26. 22:50
Kedves Vígszínházam!
Engedjék meg, hogy megosszak Önökkel egy örömteli hírt. A lovakat lelövik ugye, c. színdarabjuk annyira nagy hatással volt rám, hogy általam készült belőle egy darabajánló, egy kis bemutató-szinopszis. Az írásom első helyezett lett ezen a pályázaton, kiemelték, hogy egy nagyon komoly és komplex darabot dolgoztam fel és szemléltettem igen kreatívan. Nagyon büszke vagyok eme elismerésre, ám tudom , hogy ez Önök nélkül és az én kedvenc, mindig színvonalasan szórakoztató Színházam nélkül nem valósulhatott volna meg. Köszönöm , hogy a Nézőjük Lehetek , és , hogy Mindig Hatnak rám, őszinte Tisztelettel, Böbe
Gyöngyi | 2014.09.23. 21:57
Köszönjük a vasárnap esti Görgey felolvasóestet.Ismét nagyszerű élmėnyben volt részünk.
Réka | 2014.09.16. 18:55
Tisztelt Eszenyi Enikő Művésznő és Igazgatónő!

Gratulálok a sikereihez és Pályához!!!!!
Sok sikert Kívánok Eszenyi Enikő Művésznő és Igazgatónőnek!
Üdv,Tisztelettel:Réka
Laura | 2014.08.11. 22:29
Én Kern Andrásnak írnék....
Kedves Kern András! nagyon szeretem, a stílusát, az őszinteségét, a dolgokhoz való hozzáállását. Ritka kincsnek tartom, aki nem akar örökké jópofizni, annak ellenére hogy " jópofinak" van beállítva. Ön akkor is mosolyra fakasztja az embert amikor a legkomolyabb dolgokról nyilatkozik, ez nem a " de vicces ez az ember a mosoly " , hanem a de jó egy olyan embert hallgatni, aki így látja a világot érzés. Sok sikert kívánok Önnek! Laura
Babuci | 2014.08.03. 17:17
Kedves Eszenyi Enikő Vígszínház Igazgató és Művésznő! Gratulálok a sikeréhez és Sok sikert Művésznőnek! Üdv,Tisztelettel:Babuci
vuvuvu | 2014.06.18. 21:39
Kedves Vígszínház!

Nagyon örülök hogy a következő évadban újra színpadra kerül "Az ünnep". Egyik nagy élményem volt, biztos újrázok majd ősszel.

Az idei évadban több előadást is láttam, a Jóembert 2-szer is, gratulálok minden kedves résztvevőnek (Lukács Sándort nem tudom elfelejteni kendős öregasszonyként :-), de legfőképpen Eszenyi Enikőre gondolok meleg szívvel, olyan csodálatos volt a játéka.

Csak egy pici szomorúság maradt bennünk: jún.15-én nagyon készültünk a Lear királyra, ami sajnos Cserhalmi György váratlan betegsége miatt elmaradt. Őszintén reméljük, hogy a következő évadban lesz alkalom az elmaradt előadás pótlására :-)

A vendégjátékról jut eszembe: a 80-as években nagyon szerettem a kaposváriak évadvégi vendégjátékait. Érdemes lenne feleleveníteni a régi hagyományt, évad végére meghívni pár vidéki előadást - ahogy most is volt erre példa.

Jó pihenést kívánok a következő hetekre, találkozunk újra a következő évadban :-)

mama | 2014.06.14. 20:11
Gratulálok:-D,Sok sikert kívánok Eszenyi Enikő Művésznőnek:-) és Vigszínház Igazgatónőnek:-)!!Nagyon jó darab:-) és tetszik:-).Üdv,Tisztelettel:mama:-D
Mari | 2014.06.09. 21:48
Örömmel olvasok sikereitekről és azért az átmenekített Mephistót is volt szerencsém látni, mekkora húzás volt, bravó! Remélem jövőre is lesz Jóembert Keresünk, mert még egyszer meghallgatnám az első felvonást záró dalt, az nagyon odavág, Michal Novinski eszméletlen mit hozott ki belőle..., mondjuk a Kuky Se Vraci zenéje is zsír, csábítsátok már el egy Víg koncertre... nálatok úgyis minden összeér, stílusok, kultùrák ésatöbbi :)
Szerelembe estem, mely mély verem és onnan eljutni a Vígbe igen nehéz :) Hiányzásom tekintsétek igazoltnak kérem! :)
Azért pihenjetek is a nyáron!
Méhes Mária | 2014.05.27. 22:08
Szeretettel küldöm egy versemet Presser Gábornak: Boldog születésnapot!!!
A pillanat mágiája
"Egy kis zene, bor és mámor.../Zongoránál: Presser Gábor!"/Hív, csalogat Pusztazámor./-Nincs is olyan nagyon távol.-/A díszletek: az ég, s a föld,/a kastélypark, az "Öreg Tölgy",/A víztükör, a fellegek,/Az égi ábrák, fényjelek.../Csak énekelj és emlékezz!/A ma este is emlék lesz./Minden hang és minden szavad,/Még a szíved is itt marad./Összeolvad múlt és jelen, Az idő, a tér végtelen.../Repülsz és repítesz minket,/Feledtetve velünk mindent./Kis történetek, szép dalok.../Álmok, holdfény, csillagok.../Fut előlünk az éjszaka,/Kérlelünk: Ne menj még haza!/Dalaid szárnyán kél a Nap,/A bíborszínű ég alatt./A zongorán ül két angyal,/Elrejti őket a hajnal./Lobog a fáklyaláng, táncol./Elbúcsúzunk tőled százszor./Még egy mosoly, egy kézfogás/És szertefoszlik a varázs.../Már hazafelé visz a busz,/De az én szívem visszahúz./"Egy kis zene, bor és mámor..."/Isten veled, Pusztazámor!
deko | 2014.05.26. 17:50
Ha már egy hónapja várom a következő évadot, akkor az Víg függőség....?? Szerintem az.....:)