VÍGdiák foglalkozások

A Vígszínház fontos feladatának tekinti, hogy nyitottá tegye a fiatalokat a színház élményére, illetve segítséget adjon nekik a színházi élmény feldolgozásához.

Előadásaink előtt kulisszajárást, színházpedagógiai foglalkozásokat és felkészítő beszélgetéseket tartunk csoportok számára.

Olyan programot ajánlunk a középiskolásoknak, amelyben felfedezhetik, hogy egy-egy előadás miként érinti saját világukat, mindennapi problémáikat. A felkészítő foglalkozásokon szeretnénk a kreativitást és a játékkedvet előcsalva önálló gondolkodásra ösztönözni a fiatalokat.

A kreatív színházi foglalkozáson a diákok drámajátékokon keresztül tehetik próbára fantáziájukat. Körbejárjuk az épületet, beszélgetünk a színház működéséről, egy-egy előadás születéséről.

A tematikus felkészítő foglalkozásokon a diákokkal közösen megbeszéljük az adott darab főbb kérdéseit. Játékos feladatokkal elemezzük, hogyan kötődik saját életünkhöz az előadás.

A felkészítő és kreatív foglalkozások másfél órásak. Az előadás megtekintéséhez a csoportnak kedvezményt biztosítunk, a foglalkozások pedig ingyenesek. Egy foglalkozáson egy osztály vagy egy összeszokott csoport vehet részt (10-30 fő, 14-18 évesek).

A kreatív színházi foglalkozás nem kapcsolódik konkrét darabhoz, bármelyik előadáshoz választható.

Az előadásokról, melyekhez felkészítő foglalkozást tartunk, kérjük, érdeklődjön Balassa Jusztina színházpedagógusnál!

Jegyfoglalás az előadásokra:
Szép Tímea
Telefon: 06-30/971-6559
E-mail:

A foglalkozásokra való jelentkezés és időpont egyeztetés:
Balassa Jusztina
Telefon: 06-30/799-3880
E-mail:

A foglalkozásokat – előzetes egyeztetés alapján – a színházlátogatást megelőzően tartjuk, akár az előadás napján, akár pár nappal korábban.

Reméljük, felkeltettük érdeklődésüket, és hamarosan találkozunk a Vígszínházban!

A Vígdiák foglalkozások létrejöttét támogatja: Nemzeti Kulturális Alap