English

Elhunyt Lénárt István
2021. 04. 01.

Alig egy héttel a 100. születésnapja előtt, március 31-én elment közülünk Lénárt István, vagy ahogy mindenki ismerte: a “Papi”.

Az ő neve fogalom volt a színházi és filmes szakmában. Gyártásvezetőként diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1954-ben, majd a forradalom után a Nemzeti Színházban Várkonyi Zoltán és Major Tamás mellett végzett szervezői munkát. 1963-ban a Magyar Televízióhoz került diszpécsernek, ahol később a koordináció vezetőjeként, igazgatóhelyettesi rangban dolgozott nyugdíjazásáig. Ő felelt a tévéjátékok, játékfilmek, Ki Mit Tud-ok, táncdalfesztiválok és karmesterversenyek gyártásáért a magyar televíziózás nagy korszakában, amikor csak tévéjátékból és kosztümös filmből hozzávetőlegesen 70 készült évente az MTV-ben.

1992 és 2010 között a Vígszínház propaganda menedzsere és néhány évig szervezési titkára is volt, de előtte és utána is ezer szállal kötődött a Víghez. Mindig bejárt, beszélgetett, tanácsokat adott, jelen volt, figyelt. 
Legendás volt segítőkészsége, magával ragadó sármja és kedélyes személyisége.
Markáns arcát, mosolyát, hangját és gesztusait őrzik a filmek, amelyekben szerepelt, a Londoni férfitől a Szürkületen és a Glamouron át a Rengetegig.

Minden bemutatónkon ott volt, még ősszel is, a járvány idején. Rajongott a színházért, és a Vígszínház sorsát külön szeretettel és figyelemmel kísérte mindvégig. Isten nyugosztalja! 

Még ajánljuk

Kapcsolat

Kedves Nézőink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt jegypénztáraink és Szervezési Irodánk zárva tartanak! A további nyitvatartásunkról a későbbiekben honlapunkon adunk bővebb tájékoztatást.

Telefonon és online is keressenek minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

E-mail: 
szervezes@vigszinhaz.hu 

Telefon:  
06-1-329-2340
06-1-329-3920