English

Hírek

Műsorváltozás

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. november 17-én, vasárnap este 19 órától Börcsök Enikő betegsége miatt a Pesti Színházban a Honderű helyett a Mondjad, Atikám! című előadásunk kerül színre.

Műsorváltozás

Halász Judit karácsonyi koncertje a Vígszínházban

Karácsonyi koncertekkel várja a gyerekeket Halász Judit idén is a Vígszínházba. A koncerteken az új dalok mellett a régi kedvenc slágerek is elhangzanak, amelyeket minden gyerek újra és újra hallani szeretne. Lepje meg családját, kicsiket és nagyokat ezzel a különleges hangulatú koncerttel, amely a gyerekeknek feledhetetlen élményt, a felnőtteknek pedig a legszebb gyerekkori éveket idéző nosztalgiát jelenti.

Halász Judit karácsonyi koncertje a Vígszínházban

A diktátor az UTE Fesztiválon

A Vígszínház A diktátor című előadása is meghívást kapott az Európai Színházi Unió 18. nemzetközi színházi Fesztiváljára, amelynek a Kolozsvári Állami Magyar Színház ad otthont 2019. november 19 és 30 között. Eszenyi Enikő nagysikerű rendezését 2019. november 29-én láthatják a tagországok színházi szakemberei és a kolozsvári közönség.

A diktátor az UTE Fesztiválon

Januári jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy januári előadásaink jegyei november 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztáraiban, a Vígszínház Szervezési irodájában, valamint az Allee Bevásárlóközpontban található jegyárusító pultnál.

Januári jegyelővétel

II. Richárd olvasópróba

A Vígszínházban megtartottuk a II. Richárd olvasópróbáját. II. Richárd a fiatal uralkodó sorsa egyben a hatalomért folyó harc története. Intrika, árulás, jogtiprás, megalkuvás. A mű kiemelkedik a királydrámák közül költői szépségével, ma is élő és fölismerhető szereplőivel. Az előadást a nemzetközi hírű kolozsvári alkotó, Tompa Gábor rendezi.

II. Richárd olvasópróba

Karácsonyi bérletek

Ajándékozzon Vígszínházat! Keresse különleges karácsonyi bérleteinket! Lepje meg szeretteit felejthetetlen vígszínházi élményekkel! Válasszon háromféle karácsonyi bérletünk közül, és állítson össze egyedi bérletet új bemutatóinkból és repertoár előadásainkból akár 20% kedvezménnyel.

Karácsonyi bérletek

Időpontváltozás

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy az Anna Karenina című új bemutatónk nyilvános főpróbáját technikai okok miatt 2019. október 23-án este 7 órakor tartjuk a Pesti Színházban. A 2019. október 23-án délelőttre megváltott jegyek estére érvényesek vagy visszaválthatók a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztáraiban.

Időpontváltozás

Decemberi jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy decemberi előadásaink jegyei október 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztáraiban, az Allee Bevásárlóközpont 2. emeletén található jegyárusító standunknál, valamint a felújítás alatt működő ideiglenes Szervezési Irodánkban, a Vígszínház főépületében, melyet a Pannónia utcai oldalbejáraton keresztül közelíthetnek meg.

Decemberi jegyelővétel

Classperimental 2019 - nemzetközi szakmai program a Vígszínházban

2019. szeptember 21. és 29. között a Vígszínház immár második alkalommal rendezte meg a Classperimental nemzetközi workshopot fiatal rendezők számára. A szakmai kurzus vezetője Eszenyi Enikő volt, a Vígszínház igazgatónője, számos nagysikerű előadás rendezője. Az Európai Színházi Unió támogatásával létrejött programon török, görög, olasz, román, ukrán és orosz alkotók vettek részt.

Classperimental 2019 - nemzetközi szakmai program a Vígszínházban

Szerzői jogtulajdonosokat keresünk

Felhívás! Keressük Bakonyi Károly (1873 – 1926) író és Gérecz Attila (1929-1956) költő szerzői jogainak örököseit. A szerzők műveinek bemutatásával kapcsolatban szeretnénk az örökösökkel szerződést kötni. Jelentkezésüket a vigszinhaz@vigszinhaz.hu címen várjuk.

Szerzői jogtulajdonosokat keresünk

Búcsúzunk Marton Lászlótól

A Vígszínház társulata mély fájdalommal búcsúzik Marton László Kossuth-díjas művésztől, a Vígszínház egykori igazgatójától és rendezőjétől, egyetemi tanártól.

Búcsúzunk Marton Lászlótól

Novemberi jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy novemberi előadásaink jegyei szeptember 5-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztáraiban, valamint a felújítás alatt működő ideiglenes Szervezési Irodánkban, a Vígszínház főépületében, melyet a Pannónia utcai oldalbejáraton keresztül közelíthetnek meg.

Novemberi jegyelővétel

Orosz Ákos nyerte a Kaszás Attila-díjat

Az Országos Színházi Évadnyitó keretében immár tizenkettedik alkalommal adták át díjat. Mintegy 32 társulat tagjai választották ki szavazataikkal a három idei jelöltet, akik közül a közönség voksai alapján kerül ki a győztes. A Kaszás Attila-díjat 2019-ben a Vígszínház társulatának tagja, Orosz Ákos nyerte. A 2008-ban alapított díjjal a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl, Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását tűzték ki célul az alapítók.

Orosz Ákos nyerte a Kaszás Attila-díjat

Vígnap 2019

Szeptember 14-én újra megnyitotta kapuit a Vígszínház! A hozzánk ellátogató nézőink idén is bekukkanthattak a színfalak mögé a színház művészeinek vezetésével és számos meglepetéssel vártuk az egész családot!

Vígnap 2019

A Vígszínház újra a Pozsonyi Pikniken

Ismét különleges és izgalmas műsorral készült a társulat: Eszenyi Enikő igazgatónő ismertette az új évadot, és nézőink bepillantást nyerhettek az őszi bemutatóinkba is. A Víg standjánál színészeink dedikálták a jegyeket és bérleteket, melyeket a helyszínen 17% kedvezménnyel vásárolhattak meg!

A Vígszínház újra a Pozsonyi Pikniken

Októberi jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy októberi előadásaink jegyei augusztus 12-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztáraiban, valamint a felújítás alatt működő ideiglenes Szervezési Irodánkban, a Vígszínház főépületében, melyet a Pannónia utcai oldalbejáraton keresztül közelíthetnek meg.

Októberi jegyelővétel

Vígszínházi jelöltek a Színikritikusok Díjára

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal nyújtjotta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját.A legjobb férfi főszereplő kategóriában ifj. Vidnyánszky Attila kapott jelölést A diktátor című előadásban nyújtott alakításáért, a legjobb női mellékszereplő kategóriában pedig Halász Juditot nominálták A vándorkutya Mamájának megformálásáért.

Vígszínházi jelöltek a Színikritikusok Díjára

Műsorváltozás

Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy technikai okok miatt a Honderű című előadásunk bemutatóját 2019. szeptember 6-án tartjuk a Pesti Színházban, A nagy Gatsby című előadásunk vígszínházi bemutatójának új időpontja pedig 2019. szeptember 7

Műsorváltozás

A diktátor sikere a POSZT-on

A 19. Pécsi Országos Színházi Találkozón a válogatók meghívására a Vígszínházat A diktátor képviselte. A 2019. június 15-én megrendezett díjátadó gálán a legjobb 30 év alatti férfi színésznek járó elismerést ifj. Vidnyánszky Attila nyerte el A diktátor címszerepének megformálásáért

A diktátor sikere a POSZT-on

Örömteli pillanatok és díjeső a Vígszínház társulati ülésén

Remek hangulatban telt a Vígszínház társulati ülése, ahol Eszenyi Enikő, a színház igazgatója megköszönte a társulatnak és a színház dolgozóinak egész éves áldozatos, magas színvonalú, művészi munkájukat.

Örömteli pillanatok és díjeső a Vígszínház társulati ülésén

A Vígszínház Kolozsváron és Székelyföldön

Újra Kolozsváron vendégszerepelt színházunk társulata testvérszínházunkkal, a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal folytatott együttműködés keretein belül. A Víg társulata Székelyföldre is meghívást kapott, ahol több helyszínen játsszottuk két népszerű előadásunkat.

A Vígszínház Kolozsváron és Székelyföldön

Megújul a Szervezési Iroda!

Tájékoztatjuk nézőinket, hogy a Szervezési Iroda felújításának ideje alatt 2019. május 31-től a jegyértékesítés a Vígszínház főépületébe költözik, melyet a Pannónia utcai oldalbejáraton keresztül közelíthetnek meg.

Megújul a Szervezési Iroda!

Még soha ennyi bérletet nem adott el elővételben a Vígszínház

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője sajtótájékoztatóján ismertette a 124. évad műsorát. Örömmel mutatta be azt a hét új nagyszerű színművészt, akik a következő évadtól a Vígszínház társulatát választják.

Még soha ennyi bérletet nem adott el elővételben a Vígszínház

Georges Banu francia kritikus elismerő sorai a Baalról

Horváth Csaba különleges rendezéséről az elismert francia kritikus és színháztörténész, Georges Banu írt Autofictions et solitudes című cikkében, amely az Art Press című francia folyóiratban jelent meg májusban.

Georges Banu francia kritikus elismerő sorai a Baalról

Bakonyi Zoltán kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat

Várkonyi Zoltán a Vígszínház egykori legendás igazgatója nagyon szerette és becsülte a háttétben dolgozó kollégáit. Ezért halála után özvegye, Szemere Vera 1984-benmegalapította a Várkonyi Zoltán-díjat. Az elismerést minden évben az a kolléga kapja, akit a Vígszínház munkatársai titkos szavazással megválasztanak.

Bakonyi Zoltán kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat

A Vígszínház 124. évadának műsora

Eszenyi Enikő meghirdette a 2019/2020-as évad műsorát. A Vígszínház társulata klasszikus és új remekművekkel, inspiráló, elgondolkodtató, magas színvonalú előadásokkal várja hűséges, érdeklődő, kíváncsi közönségét. Folytonos megújulás, nyitottság a világra, az értékek megőrzése, magas művészi színvonal – ez a Vígszínház hitvallása a 124. évadban is.

A Vígszínház 124. évadának műsora

Vígmajális

Együtt ünnepeltük május 1-jén a Vígszínház 123. születésnapját! Akárcsak az eddigi években, idén se voltmásként: rendhagyó programokkal és izgalmas meglepetésekkel vártuk barátainkat. 15 órától számos meglepetéssel készültek a társulat művészei.

Vígmajális

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. április 20-án, szombaton este 19 órától Eszenyi Enikő betegsége miatt a Pesti Színházban A vágy villamosa helyett a Mondjad, Atikám! című előadásunk kerül színre.

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Elhunyt Bács Ferenc

Elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára, a Vígszínház társulatának egykori tagja.

Elhunyt Bács Ferenc

Műsorváltozás

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. április 15-én és 16-án este a Vígszínházban a Premier című előadásunk Eszenyi Enikő betegsége miatt elmarad. A megváltott jegyek a május 27-i és 28-i előadásokra érvényesek vagy április 30-ig visszaválthatók a Vígszínház jegypénztáraiban és a Szervezési Irodánkban. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk a kedves közönséget, hogy 2019. április 14-én a Mikve című előadás a Pesti Színházban betegség miatt elmarad. Helyette a Sógornők című komédiát láthatjá

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Újra a Vígben a Kolozsvári Állami Magyar Színház

A Kolozsvári Állami Magyar Színház A velencei kalmár című előadását 2019. május 6-án a Vígszínházban, a Homemade című előadást május 7-én a Házi Színpadon láthatták.

Újra a Vígben a Kolozsvári Állami Magyar Színház

Váltson bérletet!

Kedves színházi utazó! Ha most szeretne a rendszeres színházlátogatók táborához csatlakozni, akkor váltson Víg, Pesti vagy Kombinált bérletet, amivel az új bemutatókat tekintheti meg. Önnek csupán ki kell választania, hogy a hét melyik napján szeretne színházba járni, és megjelölheti azt a helyet is, ahol ülni szeretne. Az élményt és a felhőtlen szórakozást mi biztosítjuk!

Váltson bérletet!

Független Színházi Fesztivál a Pestiben

Újra független előadásokat láthatott a Vígszínház közönsége! A 2017/2018-as évadban a Pesti Színházban bemutatott független produkciók sikere után a Vígszínház 2019 júniusában Független Színházi Fesztivált rendezett.

Független Színházi Fesztivál a Pestiben

Várkonyi Zoltánra emlékezünk

40 éve, ezen a napon hunyt el Várkonyi Zoltán. Szeretettel emlékezünk a kiváló színészre, a nagyszerű rendezőre és legendás színigazgatóra, akinek kivételes szellemi öröksége, szenvedélyes színházeszménye a színház mindennapjaiban is tovább él: tanítványaiban, kollégáiban, a falakban.

Várkonyi Zoltánra emlékezünk

Júniusi jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy júniusi előadásaink jegyei április 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, jegypénztárainkban, Szervezési Irodánkban és az Alleeban, az emeleten található jegyárusító pultnál.

Júniusi jegyelővétel

Színházi Világnap 2019

Kedves Nézőink! 1962 óta ünnepeljük a Színházi Világnapot. 1978 óta pedig a Nemzetközi Színházi Intézet minden évben felkér egy jelentős színházi alkotót, hogy megfogalmazza üzenetét a színházművészetről, kultúráról, világról, amelyet március 27-én világszerte minden színházban felolvasnak előadás előtt.

Színházi Világnap 2019

Csapó Attila kapta a Soós Imre-díjat

Csapó Attilát, társulatunk fiatal tehetségét Soós Imre-díjjal tüntették ki a Színházi Világnap alkalmából. A díjat a MASZK Országos Színészegyesület és az Emberi Erőforrás Minisztériuma alapította pályakezdő színészek számára.

Csapó Attila kapta a Soós Imre-díjat

Mondjad, Atikám! jegyek beváltása

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy amennyiben a 2019. március 25-i bombariadó miatti lezárásra való tekintettel nem tudtak részt venni a Mondjad, Atikám! előadásán, a március 25-re szóló jegyüket visszaválthatják vagy becserélhetik a Mondjad, Atikám! június 12-i előadására 2019. április 5-ig jegypénztárainkban és a Szervezési Irodánkban. Megértésüket köszönjük!

Mondjad, Atikám! jegyek beváltása

NUREYEV BALETT GÁLA

A XX. század legnagyobb táncművésze, a felejthetetlen tatár-orosz Rudolf NUREYEV születésének 80. és halálának 25. évfordulója alkalmából került sor a művész nevét viselő „RUDOLF NUREYEV Nemzetközi Balettverseny” újabb eseménysorozatára, melyet első alkalommal 25 éve rendeztek meg. Ennek a versenynek a DÍJKIOSZTÓ GÁLAESTJE a Vígszínházban került megrendezésre 2019. április 5-én, a verseny győztesei és meghívott világsztár vendégek közreműködésével.

NUREYEV BALETT GÁLA

Még ajánljuk

Kapcsolat

Vígszínház - jegypénztár
1137 Szent István krt. 14.
Tel: 329-23-40
Nyitvatartás: 10.00 - 19.30

Vígszínház előcsarnok
Jegyvásárlás az előadások ideje alatt a földszinti előcsarnokban kialakított jegyárusító helyen.

Pesti Színház - jegypénztár
1052 Váci utca 9.
Tel: 266-55-57
Nyitvatartás: 11.00 - 14.00, 14.30 - 21.00

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20
Nyitvatartás: hétfő - péntek: 10.00 - 18.00

Allee Bevásárlóközpont - 2. emelet
1117 Október huszonharmadika utca 8-10.
Tel: 06-30-519-3619
Nyitvatartás: kedd - péntek: 11.00 - 19.00, szombat - vasárnap: 10.00 - 18.00

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes zöld számát: 06 80 204 443
Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a Szervezési Iroda felújításának ideje alatt ingyenes zöld számunk nem elérhető. Megértésüket köszönjük!