English

Hírek

NUREYEV BALETT GÁLA

A XX. század legnagyobb táncművésze, a felejthetetlen tatár-orosz Rudolf NUREYEV születésének 80. és halálának 25. évfordulója alkalmából kerül sor a művész nevét viselő „RUDOLF NUREYEV Nemzetközi Balettverseny” újabb eseménysorozatára, melyet első alkalommal 25 éve rendeztek meg. Ennek a versenynek a DÍJKIOSZTÓ GÁLAESTJE a Vígszínházban kerül megrendezésre 2019. április 5-én, a verseny győztesei és meghívott világsztár vendégek közreműködésével.

NUREYEV BALETT GÁLA

Tavaszköszöntő kedvezmény

A TAVASZ KÖZELEDTÉVEL KÜLÖNLEGES MEGLEPETÉSSEL SZERETNÉNK KEDVESKEDNI SZÍNHÁZUNK NÉZŐINEK. NÉGY ÚJ BEMUTATÓNKRA MOST 30% KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLHATNAK JEGYET!

Tavaszköszöntő kedvezmény

Meghallgatás

A Vígszínház 2019. április 1-jén induló új, zenés produkciójához, valamint a következő évadban bemutatandó produkciókhoz színpadi rutinnal rendelkező személyeket keres, 18-40 éves korig az alábbi kategóriákban: - néptánc - electric boogie - hip-hop - akrobatikus tánc A meghallgatás időpontja: 2019. március 25. 15:00 Helye: Vígszínház, 1136 Budapest, Pannónia u. 1. A fényképes jelentkezéseket március 21-ig várjuk a titkarsag@vigszinhaz.hu e-mail címre.

Meghallgatás

Nőnapi meglepetés a Vígben

Nagy örömünkre idén a Vígszínházban egy igazán kedves gesztussal köszönthettük közönségünk valamennyi hölgy tagját nőnap alkalmából. A padlás március 7-i előadása után a Virággal egy mosolyért kezdeményezésnek köszönhetően az előadás szereplői egy-egy szál gyönyörű virággal kedveskedtek női nézőinknek. Szerettük volna azokat is megajándékozni, akiket személyesen nem tudtunk köszönteni. Aki párjával jött el a Premier című új bemutatónk március 10-i, este 7 órai előadására, a hölgyek jegyét ajándékba adtuk. Isten éltesse a nőket, boldog Nemzetközi nőnapot kívánunk!

Nőnapi meglepetés a Vígben

Májusi jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy májusi előadásaink jegyei március 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, jegypénztárainkban, Szervezési Irodánkban és az Alleeban, az emeleten található jegyárusító pultnál.

Májusi jegyelővétel

Elmaradt A Pál utcai fiúk

Tisztelt közönségünk! 2019. február 9-én A Pál utcai fiúk előadása Vecsei H. Miklós betegsége miatt elmaradt. A jegyek április 12-re érvényesek vagy február 16-ig visszaválthatók a Vígszínház jegyértékesítési pontjain. Megértésüket köszönjük.

Elmaradt A Pál utcai fiúk

Független Színházi Fesztivál a Pestiben

Újra független előadásokat láthat a Vígszínház közönsége! A 2017/2018-as évadban a Pesti Színházban bemutatott független produkciók sikere után a Vígszínház 2019 júniusában Független Színházi Fesztivált rendez.

Független Színházi Fesztivál a Pestiben

Liliom Vígegyetem

Február 12-én 17.30-kor ismét VígEgyetemet tartottunk! Molnár Ferenc remekművét, a Liliomot 2018 decembere óta játsszuk nagy sikerrel a Vígszínházban. A darab rendezője, ifj. Vidnyánszky Attila az alkotókkal és szereplőkkel várta izgalmas beszélgetésre az érdeklődőket.

Liliom Vígegyetem

Nem vagyok Miriam! olvasópróba

Megtartottuk új házi színpadi bemutatónk, a Nem vagyok Miriam! olvasópróbáját. Az Auschwitzot megjárt idős holokauszt túlélő, Miriam hosszú évtizedek elteltével úgy érzi, itt az ideje, hogy titkát felfedje családjának. A Nem vagyok Miriam! Péterfy Gergely átiratát Kincses Réka rendezi. A főszerepben Igó Éva.

Nem vagyok Miriam! olvasópróba

Kádárné balladája - a Vígszínház közleménye

Tisztelt közönségünk! Tájékoztatjuk önöket, hogy a Kádárné balladája 2019. január 18-i, 19-i és 22-i előadásai technikai okok miatt elmaradtak. A január 18-i előadásra szóló jegyek február 10-én 15 órára, a január 19-i jegyek február 17-én 19.00-ra, a január 22-i jegyek pedig a március 3-án 15 órára meghirdetett előadásra érvényesek. Megértésüket köszönjük, és az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük.

Kádárné balladája - a Vígszínház közleménye

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. január 14-én, hétfőn este 19 órától Kern András betegsége miatt a Pesti Színházban a Játszd újra, Sam! helyett a Sógornők című előadásunk kerül színre. A jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatóak. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Baal olvasópróba

A Pesti Színházban megtartottuk a Baal olvasópróbáját. A 20. század emblematikus színházi alkotója, teoretikusa, a máig nagy hatású Bertolt Brecht. A Baal című költői darabjában egyszerre beszél a művészetről és a szerelem pusztító erejéről. Horváth Csaba rendező-koreográfus a zene, a tánc és a mozgás nyelvén szólítja meg a nézőket.

Baal olvasópróba

Premier olvasópróba

A Vígszínházban megtartottuk a Premier olvasópróbáját. John Cassavetes legendás filmjének Magyarországon először látható színpadi változatát Martin Čičvák rendezi Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Hevér Gábor és Börcsök Enikő főszereplésével.

Premier olvasópróba

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. január 2-án, szerdán este 19 órától Kern András betegsége miatt a Pesti Színházban A kellékes helyett a Toldi című előadásunk kerül színre. A jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatóak. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Szilágyi Csenge kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

A Pál utcai fiúk december 30-i előadása után Eszenyi Enikő nagy szeretettel emlékezett a Vígszínház legendás színésznőjére, Ruttkai Évára, aki most lenne 90 éves. A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján idén Szilágyi Csenge kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt.

Szilágyi Csenge kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2018. december 19-én, szerdán este 19 órától Stohl András betegsége miatt a Pesti Színházban A testőr helyett A kellékes című előadásunk kerül színre. A jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatóak. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Álmok, vágyak ünnepi masnival - Életigenlők címlapinterjú Eszenyi Enikővel

Decemberi ünnepek közeledtével fényben pompázik körülöttünk minden utca, üzlet, lakóház, fák, kandeláberek és a villamosok is szinte csilingelnek a körúton… A vágy villamosa újra színpadon Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő címszereplésével. Szépségről, egészségről, dívaságról, szerepálmokról, titkos ünnepi vágyakról, életigenlésről kérdeztem a művésznőt.

Álmok, vágyak ünnepi masnival - Életigenlők címlapinterjú Eszenyi Enikővel

Hordós András Magyar Teátrum Díjban részesült

Nagy örömünkre Hordós András Magyar Teátrum Díjban részesült! A Vígszínház társulata szeretettel gratulál az elismeréshez! Hordós András társulati tagként több mint negyed évszázada játszik fontos szerepet a Vígszínház életében, előadásainak létrehozásában. Kelléktárvezetőként profizmusával, szakértelmével, találékonyságával és szervező képességével biztosítja az intézményben zajló munka szakmai hátterét. Kiemelten fontos alkotótárs a Vígszínház színművészei, rendezői és tervezői számára.

Hordós András Magyar Teátrum Díjban részesült

Ami most feladat Valló Péternél, amiatt szeret egy színész színész lenni – interjú Vecsei H. Miklóssal

2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, diplomája megszerzése után azonnal a Vígszínház társulatába szerződött. 2016-ban Junior Prima Díjat kapott. Mondjad, Atikám! című monodrámájában József Attilát játssza, ő Miskin herceg A félkegyelműben és Nemecsek A Pál utcai fiúkban. Most Ibsen John Gabriel Borkman című drámáját próbálja a Pesti Színházban, amelynek december 14-én lesz a bemutatója.

Ami most feladat Valló Péternél, amiatt szeret egy színész színész lenni – interjú Vecsei H. Miklóssal

Venczel Vera Prima Díjas lett! Gratulálunk!

Nagy örömünkre Venczel Vera Prima Díjban részesült! A Vígszínház társulata szeretettel gratulál a rangos elismeréshez!

Venczel Vera Prima Díjas lett! Gratulálunk!

„Egy külső-belső utat járunk be együtt” – interjú Zoltán Áronnal

2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a diploma megszerzése után azonnal a Vígszínház társulatához szerződött. Ő az Ózban a Bádogember, A Pál utcai fiúkban Barabás, a Háború és békében Dolohov hadnagy. Pár hete Junior Prima díjat kapott, most pedig Hugó szerepét próbálja Molnár Ferenc Liliom című drámájában, melynek december 15-én lesz a bemutatója. Zoltán Áronnal beszélgettünk.

„Egy külső-belső utat járunk be együtt” – interjú Zoltán Áronnal

Februári jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy februári előadásaink jegyei december 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztárában, szervezési osztályunkon, valamint az Allee Bevásárlóközpontban a 2. emeleten található jegyárusító standunknál. Szeretettel várjuk Önöket előadásainkra!

Februári jegyelővétel

"Egy nagyon-nagyon jó anyagot próbálunk" - interjú Csiby Gergellyel és Szántó Balázzsal

Csiby Gergely 2017-ben, Szántó Balázs pedig 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mindketten azonnal a Vígszínház társulatához szerződtek a diploma megszerzése után. Az évad elején sikeresen bemutatott Bulgakov dráma, a Bíborsziget után most Király Dániel első rendezését, a Kozmikus magányt próbálják. Az interjúban meséltek a különleges próbafolyamatról, és a színházi világban szokatlan műfajról.

"Egy nagyon-nagyon jó anyagot próbálunk" - interjú Csiby Gergellyel és Szántó Balázzsal

Hegyi Barbara kapja a Páger Antal-színészdíjat

Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő lesz a Páger Antal-díj jövő évi kitüntetettje. A szakmai kuratórium döntését, melynek tagjai Hegedűs D. Géza, Tordy Géza, Kútvölgyi Erzsébet, Szalma Tamás, Réz András és Gyarmati Antal, a mai napon hagyta jóvá Makó város képviselő-testülete.

Hegyi Barbara kapja a Páger Antal-színészdíjat

A Liliom egyszerűen gyönyörű! – interjú Waskovics Andreával

2017-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a diploma megszerzése után a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. A 2018/19-es évadtól a Vígszínház társulatának tagja, játszik a Mikvében, A félkegyelműben és A diktátorban is, most pedig a Liliomban Marika szerepét próbálja.

A Liliom egyszerűen gyönyörű! – interjú Waskovics Andreával

A Vígszínház ismét a legjobb magyar márkák között

A MagyarBrands program magyar vonatkozású, kiváló márkákat díjaz immáron kilencedik éve. Olyan márkákat, amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselői hazánkban és határainkon kívül is kiváló fogyasztói, kiváló üzleti és innovatív márka kategóriában. 2018-ban a Vígszínház ismét ebben a díjban részesült. A díjat Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője a VÍGLive élő adásában vette át.

A Vígszínház ismét a legjobb magyar márkák között

Ez a darab abszolút magában hordja a katarzis-élmény lehetőségét – Interjú Orosz Ákossal

2008-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában, majd a Maladype Színház vezető színésze lett. 2012-ben Junior Prima díjat kapott. 2015-ben szerződött a Vígszínház társulatához. Ő Stanley Kowalski A vágy villamosában, Raszkolnyikov a Bűn és Bűnhődésben, Vaszil Demagogol a nemrég bemutatott Bíborszigetben. Most éppen Ficsur szerepét próbálja a december 15-én bemutatásra kerülő Liliomban.

Ez a darab abszolút magában hordja a katarzis-élmény lehetőségét – Interjú Orosz Ákossal

Válogatáslemez készült Petri György verseiből, Vallai Péter tolmácsolásában

Közelgő születésnapja alkalmából szeretettel emlékezünk Vallai Péterre, aki 1987-től 2012-ben bekövetkezett váratlan haláláig a Vígszínház társulatának tagja volt. A nevét viselő Alapítvány Vallai Péter - a jövendő előadó művészetnek is kiemelkedően példaértékű intellektusú, megőrzendő, sőt tanítandó - életművének ápolását is céljai közé emelte, ezért a Gryllus Kiadó segítségével válogatáslemezt adtak ki Petri György verseiből szeretett kollégánk tolmácsolásában.

Válogatáslemez készült Petri György verseiből, Vallai Péter tolmácsolásában

Eszenyi Enikő volt a “Művész Leszek! Tudós Leszek!” ösztöndíjátadó fővédnöke

Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Vígszínház igazgatója volt a fővédnöke a 2008-ban létrehozott “Művész Leszek! Tudós Leszek!” ösztöndíj-program idei díjátadó ünnepségének. A program célja, hogy hozzájáruljon a tudományos és művészeti tevékenységet folytató 12-18 éves korú fiatalok tehetségének kibontakoztatásához, segítse és ösztönözze őket további eredmények elérésében.

Eszenyi Enikő volt a “Művész Leszek! Tudós Leszek!” ösztöndíjátadó fővédnöke

Eszenyi Enikő Pro Urbe díjat kapott a Vígszínház sikeres megújításáért

A főváros napján, a Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében a főváros közgyűlése Pro Urbe Budapest díjat adományozott Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Magyar Kultúra Nagykövete, a Vígszínház igazgatója részére a magyar színház- és filmművészetben nyújtott felejthetetlen alakításaiért, a Vígszínház művészeti tevékenységének sikeres megújításáért végzett vezetői és rendezői munkásságáért.

Eszenyi Enikő Pro Urbe díjat kapott a Vígszínház sikeres megújításáért

Most azt érzem, hogy hazaértem – interjú Balázsovits Edittel

1997-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, ezt követően négy évig volt a Vígszínház társulatának tagja. 2001-től szabadúszóként dolgozott, 2009-ben Jászai Mari-díjjal ismerte el tevékenységét a szakma. 2018-ban újra a Vígszínházhoz szerződött, ahol olyan szerepekben láthatják a nézők, mint A velencei kalmár Jessicája, vagy a Játszd újra, Sam! Nancyje, most pedig Valló Péterrel próbálja a John Gabriel Borkman című Ibsen drámát.

Most azt érzem, hogy hazaértem – interjú Balázsovits Edittel

„Nagyon nagy bizalmat szavazott meg nekem Enikő” – Interjú Király Dániellel

Király Dániel 2014-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában. A diplomája megszerzése után két évig a Szputnyik Hajózási Társaságban játszott, 2015 óta a Vígszínház társulatának tagja. Ő többek között Pierre Bezuhov gróf a Háború és békében, Theseus és Oberon a Szentivánéji álomban, Csónakos A Pál utcai fiúkban, és ő játssza Napalonit a nemrég nagy sikerrel bemutatott A diktátor című darabban. Első rendezésének premierje december 5-én lesz a Házi Színpadon, melynek címe Kozmikus magány.

„Nagyon nagy bizalmat szavazott meg nekem Enikő” – Interjú Király Dániellel

Kedvezményes jegyvásárlás az Allee-ban

Tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy az Allee Bevásárlóközpont 2. emeletén található jegyárusító standunknál november 9-11. között 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet az alábbi előadásainkra.

Kedvezményes jegyvásárlás az Allee-ban

Januári jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy januári előadásaink jegyei november 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztárában, szervezési osztályunkon, valamint az Allee Bevásárlóközpontban a 2. emeleten található jegyárusító standunknál.

Januári jegyelővétel

120 éve született a Vígszínház egykori igazgatója, Hegedűs Tibor

Hegedűs Tibor (1898-1984) a Belvárosi Színházban kezdte pályáját, mint színész, aztán megmaradt rendezőnek színházban, rádióban, alkalmanként filmben. Élete és pályafutása legtermékenyebb korszakát a Vígszínházban töltötte. Rendezőként került a színházba, igazgatóként távozott.

120 éve született a Vígszínház egykori igazgatója, Hegedűs Tibor

Karácsonyi bérleteink

Ajándékozzon Vígszínházat! Keresse különleges karácsonyi bérleteinket! Lepje meg szeretteit felejthetetlen vígszínházi élményekkel! Válasszon négyféle karácsonyi bérletünk közül, melyekkel a megjelölt bemutatóink és repertoár darabjaink az Önök által választott időpontban akár 20% kedvezménnyel tekinthetők meg!

Karácsonyi bérleteink

Jegyárusító standunk az Allee 2. emeletére költözött

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy az Allee Bevásárlóközpontban található jegyárusító standunkat a földszintről felköltöztettük a második emeletre, a mozi elé. Továbbra is várjuk Önöket szeretettel, változatlan nyitva tartással!

Jegyárusító standunk az Allee 2. emeletére költözött

Kedvezményes jegyvásárlás

Ha az őszi szünet alatt nincs még programjuk, akkor gondoljanak ránk, és nézzék meg repertoárunk gyöngyszemeit mindhárom játszóhelyünkön, melyekre most rendkívüli kedvezménnyel válthatják meg a jegyeiket.

Kedvezményes jegyvásárlás

Halász Judit karácsonyi koncertje a Vígszínházban

MIT TEHETNÉK ÉRTED? Halász Judit egy téli utazásra csábítja Önöket és gyermekeiket, de nem vonattal, nem autóval, hanem HELIKOFFERREL! Útközben talán még Mikulással is találkozhatnak… De ez a kirándulás sok titkot is rejt magában, mert nem csak szépet és jót, de a haramia HEGYI TOLVAJT, vagy az iskolakerülő SEHALL-SELÁT DÖMÖTÖRT is megismerhetik! Együtt énekelhetnek BÓBITA tündérről, meg PANDA MACIról! És boldogan térnek majd haza, hiszen december van, és az év legszebb ünnepeit üljük!

Halász Judit karácsonyi koncertje a Vígszínházban

Mellrák elleni nemzetközi kiállítás a Vígszínházban

Eszenyi Enikő igazgatónő nyitotta meg a Szigorúan őrzött mellek elnevezésű, a mellrák elleni küzdelem fontosságát középpontba állító kiállítást, melynek október 25-től a Vígszínház ad otthont. A cseh barátaink kezdeményezésére létrejövő, több ország együttműködésével megvalósuló, nemzetközi program keretén belül készült installáció november végéig tekinthető meg a Vígszínházban.

Mellrák elleni nemzetközi kiállítás a Vígszínházban

Még ajánljuk

Kapcsolat

Vígszínház - jegypénztár:
1137 Szent István krt. 14.
Tel: 329-23-40
Nyitva tartás: 11.00-19.00

Vígszínház előcsarnok
Jegyvásárlás az előadások ideje alatt a földszinti előcsarnokban kialakított jegyárusító helyen.

Pesti Színház - jegypénztár
1052 Váci utca 9.
Tel: 266-55-57
Nyitva tartás: 13.00-19.00

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20
Nyitva tartás: hétfő-csütörtök: 10.00-18.00; péntek: 10.00-17.00

Allee Bevásárlóközpont - 2. emelet
1117 Október huszonharmadika utca 8-10.
Tel: 06-30-519-3619
Nyitva tartás: hétfőn zárva, keddtől péntekig 11 és 19 óra, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között.

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes zöld számát: 06 80 204 443