English

Hírek

Georges Banu francia kritikus elismerő sorai a Baalról

Horváth Csaba különleges rendezéséről az elismert francia kritikus és színháztörténész, Georges Banu írt Autofictions et solitudes című cikkében, amely az Art Press című francia folyóiratban jelent meg májusban.

Georges Banu francia kritikus elismerő sorai a Baalról

Bakonyi Zoltán kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat

Várkonyi Zoltán a Vígszínház egykori legendás igazgatója nagyon szerette és becsülte a háttétben dolgozó kollégáit. Ezért halála után özvegye, Szemere Vera 1984-benmegalapította a Várkonyi Zoltán-díjat. Az elismerést minden évben az a kolléga kapja, akit a Vígszínház munkatársai titkos szavazással megválasztanak.

Bakonyi Zoltán kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat

A Vígszínház 124. évadának műsora

Eszenyi Enikő meghirdette a 2019/2020-as évad műsorát. A Vígszínház társulata klasszikus és új remekművekkel, inspiráló, elgondolkodtató, magas színvonalú előadásokkal várja hűséges, érdeklődő, kíváncsi közönségét. Folytonos megújulás, nyitottság a világra, az értékek megőrzése, magas művészi színvonal – ez a Vígszínház hitvallása a 124. évadban is.

A Vígszínház 124. évadának műsora

Vígmajális

Együtt ünnepeltük május 1-jén a Vígszínház 123. születésnapját! Akárcsak az eddigi években, idén se voltmásként: rendhagyó programokkal és izgalmas meglepetésekkel vártuk barátainkat. 15 órától számos meglepetéssel készültek a társulat művészei.

Vígmajális

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. április 20-án, szombaton este 19 órától Eszenyi Enikő betegsége miatt a Pesti Színházban A vágy villamosa helyett a Mondjad, Atikám! című előadásunk kerül színre.

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Elhunyt Bács Ferenc

Elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára, a Vígszínház társulatának egykori tagja.

Elhunyt Bács Ferenc

Műsorváltozás

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. április 15-én és 16-án este a Vígszínházban a Premier című előadásunk Eszenyi Enikő betegsége miatt elmarad. A megváltott jegyek a május 27-i és 28-i előadásokra érvényesek vagy április 30-ig visszaválthatók a Vígszínház jegypénztáraiban és a Szervezési Irodánkban. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk a kedves közönséget, hogy 2019. április 14-én a Mikve című előadás a Pesti Színházban betegség miatt elmarad. Helyette a Sógornők című komédiát láthatjá

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Újra a Vígben a Kolozsvári Állami Magyar Színház

A Kolozsvári Állami Magyar Színház A velencei kalmár című előadását 2019. május 6-án a Vígszínházban, a Homemade című előadást május 7-én a Házi Színpadon láthatják. Mindenkit szeretettel várunk!

Újra a Vígben a Kolozsvári Állami Magyar Színház

Válton bérletet!

Kedves színházi utazó! Ha most szeretne a rendszeres színházlátogatók táborához csatlakozni, akkor váltson Víg, Pesti vagy Kombinált bérletet, amivel az új bemutatókat tekintheti meg. Önnek csupán ki kell választania, hogy a hét melyik napján szeretne színházba járni, és megjelölheti azt a helyet is, ahol ülni szeretne. Az élményt és a felhőtlen szórakozást mi biztosítjuk!

Válton bérletet!

Független Színházi Fesztivál a Pestiben

Újra független előadásokat láthat a Vígszínház közönsége! A 2017/2018-as évadban a Pesti Színházban bemutatott független produkciók sikere után a Vígszínház 2019 júniusában Független Színházi Fesztivált rendez.

Független Színházi Fesztivál a Pestiben

Várkonyi Zoltánra emlékezünk

40 éve, ezen a napon hunyt el Várkonyi Zoltán. Szeretettel emlékezünk a kiváló színészre, a nagyszerű rendezőre és legendás színigazgatóra, akinek kivételes szellemi öröksége, szenvedélyes színházeszménye a színház mindennapjaiban is tovább él: tanítványaiban, kollégáiban, a falakban.

Várkonyi Zoltánra emlékezünk

Júniusi jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy júniusi előadásaink jegyei április 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, jegypénztárainkban, Szervezési Irodánkban és az Alleeban, az emeleten található jegyárusító pultnál.

Júniusi jegyelővétel

Színházi Világnap 2019

Kedves Nézőink! 1962 óta ünnepeljük a Színházi Világnapot. 1978 óta pedig a Nemzetközi Színházi Intézet minden évben felkér egy jelentős színházi alkotót, hogy megfogalmazza üzenetét a színházművészetről, kultúráról, világról, amelyet március 27-én világszerte minden színházban felolvasnak előadás előtt.

Színházi Világnap 2019

Csapó Attila kapta a Soós Imre-díjat

Csapó Attilát, társulatunk fiatal tehetségét Soós Imre-díjjal tüntették ki a Színházi Világnap alkalmából. A díjat a MASZK Országos Színészegyesület és az Emberi Erőforrás Minisztériuma alapította pályakezdő színészek számára.

Csapó Attila kapta a Soós Imre-díjat

Mondjad, Atikám! jegyek beváltása

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy amennyiben a 2019. március 25-i bombariadó miatti lezárásra való tekintettel nem tudtak részt venni a Mondjad, Atikám! előadásán, a március 25-re szóló jegyüket visszaválthatják vagy becserélhetik a Mondjad, Atikám! június 12-i előadására 2019. április 5-ig jegypénztárainkban és a Szervezési Irodánkban. Megértésüket köszönjük!

Mondjad, Atikám! jegyek beváltása

NUREYEV BALETT GÁLA

A XX. század legnagyobb táncművésze, a felejthetetlen tatár-orosz Rudolf NUREYEV születésének 80. és halálának 25. évfordulója alkalmából került sor a művész nevét viselő „RUDOLF NUREYEV Nemzetközi Balettverseny” újabb eseménysorozatára, melyet első alkalommal 25 éve rendeztek meg. Ennek a versenynek a DÍJKIOSZTÓ GÁLAESTJE a Vígszínházban került megrendezésre 2019. április 5-én, a verseny győztesei és meghívott világsztár vendégek közreműködésével.

NUREYEV BALETT GÁLA

Tavaszköszöntő kedvezmény

A TAVASZ KÖZELEDTÉVEL KÜLÖNLEGES MEGLEPETÉSSEL SZERETNÉNK KEDVESKEDNI SZÍNHÁZUNK NÉZŐINEK. NÉGY ÚJ BEMUTATÓNKRA MOST 30% KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLHATNAK JEGYET!

Tavaszköszöntő kedvezmény

Meghallgatás

A Vígszínház 2019. április 1-jén induló új, zenés produkciójához, valamint a következő évadban bemutatandó produkciókhoz színpadi rutinnal rendelkező személyeket keres, 18-40 éves korig az alábbi kategóriákban: - néptánc - electric boogie - hip-hop - akrobatikus tánc A meghallgatás időpontja: 2019. március 25. 15:00 Helye: Vígszínház, 1136 Budapest, Pannónia u. 1. A fényképes jelentkezéseket március 21-ig várjuk a titkarsag@vigszinhaz.hu e-mail címre.

Meghallgatás

Nőnapi meglepetés a Vígben

Nagy örömünkre idén a Vígszínházban egy igazán kedves gesztussal köszönthettük közönségünk valamennyi hölgy tagját nőnap alkalmából. A padlás március 7-i előadása után a Virággal egy mosolyért kezdeményezésnek köszönhetően az előadás szereplői egy-egy szál gyönyörű virággal kedveskedtek női nézőinknek. Szerettük volna azokat is megajándékozni, akiket személyesen nem tudtunk köszönteni. Aki párjával jött el a Premier című új bemutatónk március 10-i, este 7 órai előadására, a hölgyek jegyét ajándékba adtuk. Isten éltesse a nőket, boldog Nemzetközi nőnapot kívánunk!

Nőnapi meglepetés a Vígben

Májusi jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy májusi előadásaink jegyei március 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, jegypénztárainkban, Szervezési Irodánkban és az Alleeban, az emeleten található jegyárusító pultnál.

Májusi jegyelővétel

Elmaradt A Pál utcai fiúk

Tisztelt közönségünk! 2019. február 9-én A Pál utcai fiúk előadása Vecsei H. Miklós betegsége miatt elmaradt. A jegyek április 12-re érvényesek vagy február 16-ig visszaválthatók a Vígszínház jegyértékesítési pontjain. Megértésüket köszönjük.

Elmaradt A Pál utcai fiúk

Liliom Vígegyetem

Február 12-én 17.30-kor ismét VígEgyetemet tartottunk! Molnár Ferenc remekművét, a Liliomot 2018 decembere óta játsszuk nagy sikerrel a Vígszínházban. A darab rendezője, ifj. Vidnyánszky Attila az alkotókkal és szereplőkkel várta izgalmas beszélgetésre az érdeklődőket.

Liliom Vígegyetem

Nem vagyok Miriam! olvasópróba

Megtartottuk új házi színpadi bemutatónk, a Nem vagyok Miriam! olvasópróbáját. Az Auschwitzot megjárt idős holokauszt túlélő, Miriam hosszú évtizedek elteltével úgy érzi, itt az ideje, hogy titkát felfedje családjának. A Nem vagyok Miriam! Péterfy Gergely átiratát Kincses Réka rendezi. A főszerepben Igó Éva.

Nem vagyok Miriam! olvasópróba

Kádárné balladája - a Vígszínház közleménye

Tisztelt közönségünk! Tájékoztatjuk önöket, hogy a Kádárné balladája 2019. január 18-i, 19-i és 22-i előadásai technikai okok miatt elmaradtak. A január 18-i előadásra szóló jegyek február 10-én 15 órára, a január 19-i jegyek február 17-én 19.00-ra, a január 22-i jegyek pedig a március 3-án 15 órára meghirdetett előadásra érvényesek. Megértésüket köszönjük, és az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük.

Kádárné balladája - a Vígszínház közleménye

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. január 14-én, hétfőn este 19 órától Kern András betegsége miatt a Pesti Színházban a Játszd újra, Sam! helyett a Sógornők című előadásunk kerül színre. A jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatóak. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Baal olvasópróba

A Pesti Színházban megtartottuk a Baal olvasópróbáját. A 20. század emblematikus színházi alkotója, teoretikusa, a máig nagy hatású Bertolt Brecht. A Baal című költői darabjában egyszerre beszél a művészetről és a szerelem pusztító erejéről. Horváth Csaba rendező-koreográfus a zene, a tánc és a mozgás nyelvén szólítja meg a nézőket.

Baal olvasópróba

Premier olvasópróba

A Vígszínházban megtartottuk a Premier olvasópróbáját. John Cassavetes legendás filmjének Magyarországon először látható színpadi változatát Martin Čičvák rendezi Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Hevér Gábor és Börcsök Enikő főszereplésével.

Premier olvasópróba

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. január 2-án, szerdán este 19 órától Kern András betegsége miatt a Pesti Színházban A kellékes helyett a Toldi című előadásunk kerül színre. A jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatóak. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Szilágyi Csenge kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

A Pál utcai fiúk december 30-i előadása után Eszenyi Enikő nagy szeretettel emlékezett a Vígszínház legendás színésznőjére, Ruttkai Évára, aki most lenne 90 éves. A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján idén Szilágyi Csenge kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt.

Szilágyi Csenge kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2018. december 19-én, szerdán este 19 órától Stohl András betegsége miatt a Pesti Színházban A testőr helyett A kellékes című előadásunk kerül színre. A jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatóak. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Álmok, vágyak ünnepi masnival - Életigenlők címlapinterjú Eszenyi Enikővel

Decemberi ünnepek közeledtével fényben pompázik körülöttünk minden utca, üzlet, lakóház, fák, kandeláberek és a villamosok is szinte csilingelnek a körúton… A vágy villamosa újra színpadon Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő címszereplésével. Szépségről, egészségről, dívaságról, szerepálmokról, titkos ünnepi vágyakról, életigenlésről kérdeztem a művésznőt.

Álmok, vágyak ünnepi masnival - Életigenlők címlapinterjú Eszenyi Enikővel

Hordós András Magyar Teátrum Díjban részesült

Nagy örömünkre Hordós András Magyar Teátrum Díjban részesült! A Vígszínház társulata szeretettel gratulál az elismeréshez! Hordós András társulati tagként több mint negyed évszázada játszik fontos szerepet a Vígszínház életében, előadásainak létrehozásában. Kelléktárvezetőként profizmusával, szakértelmével, találékonyságával és szervező képességével biztosítja az intézményben zajló munka szakmai hátterét. Kiemelten fontos alkotótárs a Vígszínház színművészei, rendezői és tervezői számára.

Hordós András Magyar Teátrum Díjban részesült

Ami most feladat Valló Péternél, amiatt szeret egy színész színész lenni – interjú Vecsei H. Miklóssal

2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, diplomája megszerzése után azonnal a Vígszínház társulatába szerződött. 2016-ban Junior Prima Díjat kapott. Mondjad, Atikám! című monodrámájában József Attilát játssza, ő Miskin herceg A félkegyelműben és Nemecsek A Pál utcai fiúkban. Most Ibsen John Gabriel Borkman című drámáját próbálja a Pesti Színházban, amelynek december 14-én lesz a bemutatója.

Ami most feladat Valló Péternél, amiatt szeret egy színész színész lenni – interjú Vecsei H. Miklóssal

Venczel Vera Prima Díjas lett! Gratulálunk!

Nagy örömünkre Venczel Vera Prima Díjban részesült! A Vígszínház társulata szeretettel gratulál a rangos elismeréshez!

Venczel Vera Prima Díjas lett! Gratulálunk!

„Egy külső-belső utat járunk be együtt” – interjú Zoltán Áronnal

2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a diploma megszerzése után azonnal a Vígszínház társulatához szerződött. Ő az Ózban a Bádogember, A Pál utcai fiúkban Barabás, a Háború és békében Dolohov hadnagy. Pár hete Junior Prima díjat kapott, most pedig Hugó szerepét próbálja Molnár Ferenc Liliom című drámájában, melynek december 15-én lesz a bemutatója. Zoltán Áronnal beszélgettünk.

„Egy külső-belső utat járunk be együtt” – interjú Zoltán Áronnal

Februári jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy februári előadásaink jegyei december 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztárában, szervezési osztályunkon, valamint az Allee Bevásárlóközpontban a 2. emeleten található jegyárusító standunknál. Szeretettel várjuk Önöket előadásainkra!

Februári jegyelővétel

"Egy nagyon-nagyon jó anyagot próbálunk" - interjú Csiby Gergellyel és Szántó Balázzsal

Csiby Gergely 2017-ben, Szántó Balázs pedig 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mindketten azonnal a Vígszínház társulatához szerződtek a diploma megszerzése után. Az évad elején sikeresen bemutatott Bulgakov dráma, a Bíborsziget után most Király Dániel első rendezését, a Kozmikus magányt próbálják. Az interjúban meséltek a különleges próbafolyamatról, és a színházi világban szokatlan műfajról.

"Egy nagyon-nagyon jó anyagot próbálunk" - interjú Csiby Gergellyel és Szántó Balázzsal

Hegyi Barbara kapja a Páger Antal-színészdíjat

Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő lesz a Páger Antal-díj jövő évi kitüntetettje. A szakmai kuratórium döntését, melynek tagjai Hegedűs D. Géza, Tordy Géza, Kútvölgyi Erzsébet, Szalma Tamás, Réz András és Gyarmati Antal, a mai napon hagyta jóvá Makó város képviselő-testülete.

Hegyi Barbara kapja a Páger Antal-színészdíjat

A Liliom egyszerűen gyönyörű! – interjú Waskovics Andreával

2017-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a diploma megszerzése után a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. A 2018/19-es évadtól a Vígszínház társulatának tagja, játszik a Mikvében, A félkegyelműben és A diktátorban is, most pedig a Liliomban Marika szerepét próbálja.

A Liliom egyszerűen gyönyörű! – interjú Waskovics Andreával

Még ajánljuk

Kapcsolat

Vígszínház - jegypénztár:
1137 Szent István krt. 14.
Tel: 329-23-40
Nyitva tartás: 11.00-19.00

Vígszínház előcsarnok
Jegyvásárlás az előadások ideje alatt a földszinti előcsarnokban kialakított jegyárusító helyen.

Pesti Színház - jegypénztár
1052 Váci utca 9.
Tel: 266-55-57
Nyitva tartás: 13.00-19.00

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20
Nyitva tartás: hétfő-csütörtök: 10.00-18.00; péntek: 10.00-17.00

Allee Bevásárlóközpont - 2. emelet
1117 Október huszonharmadika utca 8-10.
Tel: 06-30-519-3619
Nyitva tartás: hétfőn zárva, keddtől péntekig 11 és 19 óra, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között.

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes zöld számát: 06 80 204 443