English

Megmozdult irodalom - megjelent Radnóti Zsuzsa életműkötete
2021. 11. 08.

November 9-én, kedden délután, 15:30-kor a Vígszínházban kerül megrendezésre Radnóti Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas dramaturg életműkötetének bemutatója.

Az eseményen Fesztbaum Béla beszélget a szerzővel, majd Légrádi Gergely Háy Jánost, Spiró Györgyöt és Závada Pált kérdezi a színházzal való kapcsolatukról.

A helyszínen a kötet kedvezményesen megvásárolható, és dedikálás is lesz.

A Megmozdult irodalom című kötetben Radnóti Zsuzsa az 1950-es évek végétől kezdődően egészen napjainkig mutatja be a meghatározó kortárs drámaíróinkat és színházi megjelenésüket, fogadtatásukat. A kötet bevezető tanulmánya arra is vállalkozik, hogy a színházi dramaturgia szemszögéből láttassa a színház és a kortárs drámairodalom összefüggéseit és trendjeit.

Az elmúlt évtizedekben nem született ilyen, a kortárs magyar drámának és a drámák színpadi sorsának elemző bemutatására vállalkozó munka. A Megmozdult irodalom érvényesen és élvezetesen beszél tizennégy meghatározó jelentőségű magyar drámaíróról, köztük a komor drámák és pesti komédiák alkotójáról, Füst Milánról vagy az abszurdot hazánkban útjára indító Mészöly Miklósról, és a groteszk kiteljesedését hozó Örkény Istvánról, de a korszakok krónikásáról, Spiró Györgyről is, továbbá a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt Térey Jánosról is. Az írói arcképek között olyan szerzők drámaírói munkásságába is bepillantást nyerhetünk, akik nem drámai alkotásaikról ismertek elsősorban. Ilyen például Esterházy Péter, de szó esik a független színházak kiemelkedő alakjairól így például Pintér Béláról is.

A kötet válogatást nyújt még Radnóti Zsuzsa közéleti megszólalásaiból, és személyes hangvételű írások is olvashatók a szerzőről olyan neves kortárs drámaírók tollából, mint Spiró György vagy Háy János.

Még ajánljuk

Kapcsolat

Jegyértékesítés és nyitvatartás

Kedves Nézőink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pesti Színház 2021. november 22-től 15-19 óráig tart nyitva.
Ez alól kivétel, mikor a 19 órás kezdéstől eltérő időpontban tart előadást a Pesti Színház. Ezeken a napokon az előadáskezdés előtt fél órával nyit a jegypénztár.

Várjuk Önöket szeretettel előadásainkon!

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20, 329-39-21
Nyitvatartás: hétfő - péntek: 10.00 - 18.00

E-mail: 
szervezes@vigszinhaz.hu 

Telefon:  
06-1-329-3920
06-1-329-3921
06-1-329-2340

06-80-204 443