English

UTE

A Vígszínház 120 évnyi szenvedélyes, kitartó munkája meghozta gyümölcsét: 2015 júniusában az Európai Színházak Uniója a Vígszínházat művészi eredményei és nemzetközi elismertsége révén teljes jogú taggá választotta, így jelenleg egyetlen hazai színházként képviseli Magyarországot a jelentős nemzetközi szervezetben. Ez az elismerés nem csupán felelősséget és óriási nemzetközi figyelmet jelent számunkra, de számos új lehetőség is megnyílik előttünk. Ez az eredmény pedig nemcsak a művészeknek és a Vígszínház dolgozóinak köszönhető, hanem a nézőinknek is, akik érdeklődésükkel és szeretetükkel ösztönzik a társulatot a folyamatos fejlődésre.

Az Európai Színházi Unió 1990-ben alakult meg egy olyan európai szintű színházi szervezetként, amelynek célja a tagszínházak közötti kommunikáció erősítése, Európa legjobb színházai közötti szakmai párbeszéde segítése, átfogó kulturális programok, események, fesztiválok szervezése. Az UTÉ-nak jelenleg 40 tagja van, 16 európai uniós tagországból, illetve Szerbiából, Oroszországból és Izraelből, köztük olyan rangos intézmények is, mint a milánói Piccolo Teatro, a bukaresti Bulandra, az izraeli Habima, a moszkvai Kisszínház, valamint a görög, a cseh, portugál, norvég és luxemburgi nemzeti színház. Az UTE egyéni tagjai között megtalálható Anatolij Vasziljev, Andrzej Wajda, Krystian Lupa, Lev Dodin és Silviu Purcărete. A tagok intenzív nemzetközi alkotómunkát folytatnak, egymással együttműködve számos vándorfesztivált, kiállítást és workshopot szerveznek. Az elmúlt húsz év során több mint 10.000 előadást hoztak létre, amelyeket Európa-szerte 3 millió néző tekint meg évadonként.

\"\"


HÍREK:

 

Eszenyi Enikő az UTE közgyűlésén

A Vígszínház képviseletében Eszenyi Enikő részt vett az Európai Színházak Uniójának (UTE) közgyűlésén, melyet október 31-én és november 1-jén tartottak a bécsi Vokstheaterben.

Eszenyi Enikő az UTE közgyűlésén

A Vígszínház előadása Plzeňben

A Vígszínház társulatának Bűn és bűnhődés című előadása szeptember 13-án Csehországban, a plzeňi Nemzetközi Színházi Fesztivál programjában szerepelt. A 2017-es POSzT versenyprogramjába válogatott előadást tavaly csaknem 30 ezer néző látta, az évadban először október 3-án játsszuk a Vígben.

A Vígszínház előadása Plzeňben

Eszenyi Enikő az UTE közgyűlésén Milánóban – Jövő évben a Vígszínházban tartják a közgyűlést

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója és Kopek Janka színésznő is részt vett az UTE, azaz az Európai Színházi Unió rendes közgyűlésén a milánói Piccolo Teatroban május 21-én. A közgyűlés szavazata alapján a jövő májusi rendes közgyűlés helyszíne a Vígszínház lesz.

Eszenyi Enikő az UTE közgyűlésén Milánóban – Jövő évben a Vígszínházban tartják a közgyűlést

Eszenyi Enikő az UTE milánói konferenciáján

Az UTE, azaz az Európai Színházak Uniója május 20-án tartja következő konferenciáját Milánóban, melyet az EU Kreatív Európa programja is támogat. A meghívott előadók, köztük a Vígszínház igazgatónője, Eszenyi Enikő, az európai és a Földközi-tenger térségében lévő színházak struktúráját vizsgálják majd előadásaikban.

Eszenyi Enikő az UTE milánói konferenciáján

Michal Dočekal Budapesten

Budapestre látogatott Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója és az UTE, vagyis az Európai Színházak Uniójának elnöke.

Michal Dočekal Budapesten

Robert Wilson üzenete a 120 éves Vígnek

A világhírű amerikai rendező, Robert Wilson különleges performansszal köszöntötte a 120 éves Vígszínházat!

Robert Wilson üzenete a 120 éves Vígnek

UTE összejövetel Bochumban

Az Európai Színházak Uniójának, azaz az UTE-nek 2015 júniusa óta a Vígszínház is tagja, így az április 8. és 10. között Bochumban megrendezésre kerülő találkozón és közgyűlésen Eszenyi Enikő igazgató és Kovács D. Dániel rendező képviseli színházunkat. 

UTE összejövetel Bochumban

Armin Petras a Vígben tárgyal

Február 2-án a Vígszínházban járt Armin Petras a Schauspiel Stuttgart intendánsa, rendező, drámaíró, Németország egyik legizgalmasabb és legkiemelkedőbb színházi alkotója, és Jürgen Reitzler, a Staatsschauspiel Dresden ügyvezető igazgatója, hogy egy formálódó nemzetközi koprodukcióról tárgyaljanak.

Armin Petras a Vígben tárgyal

A nemzetközi színházi élet krémje a Vígben!

A nemzetközi színházi élet krémje a Vígben! Az elmúlt időszakban a Vígszínház komoly nemzetközi figyelmet vívott ki magának, amely elsősorban előadásaink minőségének, illetve szakmai színvonalának köszönhető.

A nemzetközi színházi élet krémje a Vígben!

UTE közgyűlés és nyilatkozat

Az Európai Színházak Uniója (UTE) 2015. novemberében közgyűlést tartott Bécsben. A kétnapos találkozó témája többek között a színház szerepe és felelőssége a konfliktus zónákban. A résztvevő színházak a megbeszéléseken olyan egész Európát érintő problémák megvitatására fókuszáltak, mint például a menekültválság.

UTE közgyűlés és nyilatkozat

Michal Dočekal az UTE új elnöke

Az Európai Színházak Uniója (UTE) 2015. november 15-én új elnököt választott a rangos nemzetközi szervezet élére. Az új elnök Michal Dočekal, a Cseh Nemzeti Színház igazgatója lett.

Michal Dočekal az UTE új elnöke

A Víg az Európai Színházak Uniójának a tagja

Az Európai Színházak Uniója (UTE) 2015. június 6-án és 7-én tartott közgyűlésére a Vígszínház képviseletében meghívást kapott Eszenyi Enikő igazgató asszony. A közgyűlés egyik napirendi pontja a Vígszínház uniós tagsága volt, amelyről a tagok szavazással döntöttek.

A Víg az Európai Színházak Uniójának a tagja

Még ajánljuk

Kapcsolat

Jegyértékesítés és nyitvatartás

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes zöld számát: 06-80-204-443

Aktuális nyári nyitvatartásunk július 13-tól augusztus 19-ig:

Vígszínház - jegypénztár
1137 Szent István krt. 14.
Tel: 329-23-40
Nyitvatartás: 11.00 - 19.00

Pesti Színház - jegypénztár
1052 Váci utca 9.
Tel: 266-55-57
Nyitvatartás: 11.00 - 17.00

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20, 329-39-21
Nyitvatartás: hétfő - péntek: 10.00 - 18.00

Allee Bevásárlóközpont - 2. emelet
1117 Október huszonharmadika utca 8-10.
Tel: 06-30-519-3619
Nyitvatartás: jelenleg zárva