English

25.jubileumi Tabán Est - szerb néptánc bemutató

A Tabán Szerb Folklórcentrum Egyesület 1994-ben alakult Budapesten, azzal a céllal, hogy megőrizze a különböző autentikus szerb táncokat, népdalokat, és az anyaország hagyományait. A családias hangulatú próbák alatt számos generáció ismerkedhetett meg a szerb néptáncok és népdalok szépségével, és sajátíthatta el a hagyományos szerb néptánc alapjait.

Az egyesület fennállása óta több hazai és nemzetközi előadáson, fesztiválon vett részt, melyek során nem csak felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, de számos díjjal is büszkélkedhetnek:

  • Szent Száva-díj (1997)
  • Arany minősítés, Nemzetközi Néptáncfesztivál Macedóniában (Istibanja) (1998)
  • Ezüst diploma, VII. Európai szerb Folk Dance Parade Deszk (2002)
  • Kiváló minősítés - Néptáncosok Országos Bemutató Színpada, Százhalombatta (2002)
  • Szent Száva Kulturális díj (2004)
  • A harmadik díj, Nemzetközi Néptáncfesztivál "Tufag" Törökország (2004)
  • A harmadik díj, World Folk Dance Festival in Palma de Mallorca (2007)
  • Arany elismerés XIII. Európai Szerb Folk Dance Parade – Pale (2008)
  • Pro Cultura Minoritatum Hungariae díj (2013)

 

A tánccsoport lelkes elhivatottságát tükrözi repertoárjának sokszínűsége is, hiszen több mint 20 koreográfiát sajátított el az évek során. Az évente megrendezett Tabán est alkalmával ebből a repertoárból válogatnak. Az est folyamán a közönség betekintést kaphat Szerbia különböző tájegységeinek folklórjába, a színpadon az autentikus táncok mellett a régiók hagyományai, viseletei is megelevenítődnek.

 

Az idén 25. jubileumát ünneplő TABÁNez alkalommal egy még különlegesebb utazásra invitálja közönségét és mindenkit, aki érdeklődik a Balkán temperamentumos tánc és zenei világa iránt…

Bővebb info:

www.kudtaban.hu

https://hu-hu.facebook.com/kudtaban/

Egy kis ízelítő:

  1. Tabán est a kulisszák mögött:

https://www.facebook.com/kudtaban/videos/vb.305589451453/10155559067391454/?type=2&theater

Még ajánljuk

Kapcsolat

Felhívjuk figyelmüket, hogy a koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztára, Szervezési Irodánk és az Allee Bevásárlóközpontban működő jegyárusító pontunk zárva tart. Kérjük, forduljanak bizalommal kapcsolattartójukhoz vagy keressék kollégáinkat a weboldalunkon található elérhetőségeink egyikén.

Amint lehetőségeink engedik, természetesen tájékoztatjuk Önöket a vigszinhaz.hu oldalon és Facebook oldalunkon az újabb fejleményekről.

Megértésüket köszönjük, és a veszélyhelyzet elmúltát követően ismét szeretettel várjuk Önöket a Vígszínház és a Pesti Színház előadásaira!

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

- Szervezési Irodáját a +36 1 329 3920 / vagy a +36 1 329 3921-es számon
- Vígszínház jegypénztárát a +36 1 329 2340-es számon