English
2023-2024-as évad

Vígszínház

2023.szept. 23.

Az üvegcipő

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese, mely meghódította nemcsak a magyar, de a külföldi színházak közönségét is, és most visszatér igazi otthonába, ahol született, hiszen ezt a darabot – oly sok Molnár Ferenc drámához hasonlóan – a Vígszínház mutatta be először.

Az üvegcipő
2023.dec. 9.

Pinokkió

A világ leghíresebb fabábujáról szóló mesét mindenki ismeri. Carlo Collodi 1883-ban megjelent regényét viszont csak kevesen olvasták, pedig a Pinokkió kalandjai hihetetlenül szórakoztató, fordulatos, és néhol persze kicsit ijesztő is. Ez az új, vígszínházi változat arra törekszik, hogy minél többet megmutasson az eredeti történet csapongó fantáziájából, játékosságából és humorából. 

Pinokkió
2024.március 9.

Ármány és szerelem

Ferdinand és Luise szerelmesek. De szüleik származása, a rangkülönbségek, a hatalmasok ügyeskedése, valójában minden külső körülmény ellenük dolgozik. Néha kegyetlenül és tevékenyen, máskor csak lassan, bizalmukat és reményeiket apránként emésztve fel. Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem. A lüktető, költői nyelvezetű szöveg sodrásában magasból mélybe, együttérzésből megvetésbe, reményből kétségbeesésbe, majd vissza – így sodor magával minket a fordulatokkal teli történet.

Ármány és szerelem
2023.nov. 25.

Király Viktor - 15 év | Jubileumi koncert

Király Viktor 15 éves karrierjét felölelő dalok fognak megszólalni a Vígszínházban, néhány szimfonikus változatban. Meglepetés vendégekkel, akik aktív résztvevői voltak Viktor idáig vezető útjának.  

Király Viktor - 15 év | Jubileumi koncert
2023.nov. 26.

Szabad a tánc! - A Duda Éva társulat gálaestje

A 15. évadot indító Duda Éva Társulat exkluzív támogatói gálaestet rendez a Vígszínház nagyszínpadán vendégművészek közreműködésével.

Szabad a tánc! - A Duda Éva társulat gálaestje
2023.dec. 29.

Caramel Óévbúcsúztató koncertje

Molnár Ferenc Caramel 2005-ben került a zenei köztudatba, közel 20 év elteltével a hazai zenei és közélet kiemelkedő szereplője lett. 

Caramel Óévbúcsúztató koncertje
2024.január 4.

Zséda Lyra... és más

A tavalyi nagysikerű dupla teltházas karácsonyi műsor után, Zséda ismét visszatér a Vígszínházba, ezúttal egy év indító koncerttel. 

Zséda Lyra... és más
2024.január 13.

Úristen, zene is lesz! - Kovács Marci és a Szakértők koncertje

Színház-világ-zene Kaposvártól a Vígszínházig.

Úristen, zene is lesz! - Kovács Marci és a Szakértők koncertje
2024.január 5.

The Beatles - A Hard Day's Night koncert

2024-ben 60 éve, hogy megjelent a Beatles együttes első filmje és az ehhez készült nagylemez, melyet itthon csak úgy ismerünk: „Egy nehéz nap éjszakája”. A Beatles ezzel a lemezzel végérvényesen meghódította a világot.

The Beatles - A Hard Day's Night koncert

Pesti Színház

2023.október 7.

Krum

A Krum tele van életszeretettel és humorral, miközben fájdalmasan őszintén, szinte nyersen beszél a legfontosabb dolgokról: a szerelemről, a magányról, az élet élhetetlenségéről és a be nem teljesített vágyakról. 

Krum
2023.nov. 25.

Amadeus

Antonio Salieri II. József császár udvarának ünnepelt komponistája, kiváló muzsikus, aki megszállottan hisz abban, hogy ő Isten kegyeltje, fenséges dallamaiból a Teremtő hangja szól... Egészen addig, míg meg nem jelenik Bécsben Wolfgang Amadeus Mozart, egy pimasz, szabadszájú, öntelt, fiatal zseni, aki mellett ő csak ügyes mesterembernek érezheti magát, ráadásul Isten még azzal is bünteti, hogy a városban ő az egyetlen, aki ezt a páratlan tehetséget igazán értékelni tudja.

Amadeus
2024.február 24.

A hazug

A csavaros fordulatokban és komikus konfliktusokban gazdag Goldoni vígjátékban a gyámoltalan Florindo Balanzoni doktor idősebbik lányáért, Rosauráért epekedik, aki erről mit sem sejt, miközben egy másik ifjú, a nemes Ottavio Rosaura húgába, Beatricébe szerelmes, de a lánynak ki kell várnia nővére esküvőjét. Így történhet meg, hogy a fülledt velencei éjszakában Florindo titkos szerenádja után egy idegen utazó, Lelio aratja le a babérokat, és szellemes hazugságaival elcsavarja mindkét lány fejét. Csakhogy a hazugságnak az a természete, hogy egyből száz születik. És a hazugnak végül az igazságot sem hiszik el.

 

A hazug
2023.nov. 27.

Közeli Juhász Annával

A Nők Lapja és a Pesti Színház közös szervezésű, irodalmi ihletésű sorozata. 

Közeli Juhász Annával
2024.január 4.

Lovasi: Letehetetlen

’Egyszálgitáros’ műsorában 35 éves dalszerzői munkásságából válogat Magyarország egyik nagy hatású dalszerző – szövegírója. 

Lovasi: Letehetetlen

Házi Színpad

2023.dec. 16.

Magyar Elektra

Bornemisza Péter igazi magyar történetet, kortárs drámát írt az antik remekműből, mely olyan időtálló lett, hogy karaktereiben ma is ráismerhetünk magunkra és a világunkra. 

Magyar Elektra
2024.március 22.

Csoda

Schwajda György komédiája, a Csoda egy teljesen groteszk helyzetből indul ki. Nagy Vencel nyomdai betűszedő egy napon elveszíti szeme világát, de miután betegállományban csak egy évig lehet, egy év után keresőképesnek nyilvánítják. 

Csoda
2023.október 17.

Szívlapát

Olyan részvételi színházról van szó, ahol az előadás elején nem arra szólítanak fel, hogy kapcsoljuk ki a telefonokat, hanem, hogy hagyjuk bekapcsolva, sőt használjuk is! 

Szívlapát