HÍRLEVÉL

2014. november 11.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
   
Kedves Barátom!
 

Szeptemberben és októberben hat bemutatót tartottunk, és ezek sikeréből meg persze az Önök folyamatos pozitív visszajelzéseiből rengeteg energiát merítettünk. Szükségünk is van erre a támogatásra és szeretetre, mert novemberben és decemberben is nagy feladatok várnak ránk. Mindenekelőtt három új premier, három egymást követő napon: két halhatatlan remekmű és egy különleges, rendkívüli erejű magyar darab – amelyeket ezúton ajánlok szíves figyelmébe. 

 
 
 

JULIUS CAESAR

Shakespeare Julius Caesarja az egyetemes történelem egyik legizgalmasabb korszakát és néhány legendás, ámde ellentmondásos személyiségét mutatja be nekünk. A zseniális szerző teljes írói fegyverzetét felvonultatja ebben a műben: elképesztő emberismeret, kalandos cselekményszövés, csak a legnagyobbakéval mérhető bölcsesség és humánum, ugyanakkor örök és megkérdőjelezhetetlen hit az igazságban, a jogban és a világ megjavíthatóságában. Julius Caesarnak és politikai ellenfeleinek, illetve szövetségeseinek története december 6-ától látható a Vígben, bravúros szereposztásban. A címszerepben: Hegedűs D. Géza, partnerei pedig többek között Stohl András, László Zsolt, Hevér Gábor, Venczel Vera, Járó Zsuzsa, Varju Kálmán és Fesztbaum Béla lesznek. A rendező: Alföldi Róbert.
 
 
 

KÉT ÚR SZOLGÁJA

Decemberi bemutatónk a Pesti Színházban egy vérbeli, elsöprő komédia, Goldoni remekműve. A Két úr szolgájának főhőse egy ravasz kalandor, egy cseles, de örökké korgó hasú szolga, akinek egyszerre két úr parancsait kell lesni, miközben őrá vár a jócskán összekuszált szerelmi szálak kibogozása is. Mit tesz ilyenkor az ember? Trükközik, át- és visszaöltözik, szervezkedik, és persze örökké lohol az idő után. Gothár Péter rendező összehasonlíthatatlan humorát már a Makrancos Katában is megtapasztalhattuk, biztosak lehetünk hát abban, hogy ezúttal is fergeteges szórakozás vár ránk december 7-étől, a Pestiben! A Két úr szolgája főszerepét Mészáros Máté játssza, de Lukács Sándort, Bata Évát, Réti Adriennt, Lengyel Tamást és a Maladype fiatal tehetségét, Orosz Ákost is láthatják az előadásban. 
 
 
 

ASSZONY A FRONTON

Polcz Alaine önéletrajzi művének már a mottója is sokat sejtető: „A háború nem könnyű. A házasság sem.” Egy fiatal nő története ez, akinek a személyes és közösségi túlélésért a legkülönbözőbb atrocitásokat kell elviselnie, s aki ezt minden körülmények között emelt fővel teszi. Az Asszony a fronton egy nagyszabású jellem, egy hihetetlenül erős személyiség vallomása az életről, a huszadik századi magyar történelemről, az értékek megőrzéséről és mindenekelőtt: az emberi tartásról. Ezt a bátor és őszinte művet fiatal, tehetséges kollégám, Székely Kriszta állítja színpadra, Halász Judit, Péter Kata, Tornyi Ildikó, Borbiczki Ferenc és Jerger Balázs szereplésével. Önt is várjuk a bemutatóra, december 5-én a Házi Színpadon!
 
 
 

MÉG MINDIG A VÍGSZÍNHÁZ A LEGGYORSABB! – FUT A SZÍNHÁZ

Kollégáim nemcsak a színpadon bizonyítják, hogy remek kondícióban vannak! Októberben a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál „Fut a színház” stafétájában a Víg váltója a teljes mezőnyt maga mögé utasította! A győztes Víg-csapat tagjai Csőre Gábor, Józan László, Hamp Gábor és Friedrich Gergely voltak, akiknek ez úton is gratulálok. Külön öröm, hogy a díjazottak nálunk, a Vígben vehetik át jól megérdemelt jutalmukat, hisz mi látjuk vendégül az eredményhirdetés résztvevőit, november 11-én 15.00 órától. A versenyt rendező Budapest Sportiroda a színházi csapatok jótékonysági nevezési díjait ismét a Bajor Gizi Színészmúzeum számára ajánlotta fel, ennek jelképes átadására is a Víg színpadán kerül sor.

 
 
 

HALLÁSSEGÍTŐ RENDSZER A VÍGBEN

Nagy öröm számunkra, hogy a Vígszínházban is működésbe lépett egy speciális hallássegítő rendszer. Hallássérült nézőink részére mobil zsebadót biztosítunk ingyenesen, igény szerint hagyományos fülhallgatóval vagy nyakba akasztható mobil indukciós hurokkal. Ez a technológia beszédértési problémák esetén is hatékony segítséget nyújt. Ha igénybe szeretné venni ezt a szolgáltatást, előadás előtt keresse a nézőtéri felügyelőt!

 
 
 

JÓTÉKONYSÁGI ELŐADÁS

A Vígszínház kötelességének érzi, hogy segítse a támogatásra szorulókat. December 14-én a Szent Margit Kórházzal összefogva jótékonysági előadást tartunk a Hegedűs a háztetőnből. Az aznapi előadásra 25 ezer forintos jegyeket is kibocsátunk, és ezek megváltásával a nézők a kórház fejlesztéseit támogathatják. A kórház tervei között szerepel egy ún. laparoszkópos torony megvásárlása és a műtők korszerűsítése is. Segítsen Ön is, támogassuk együtt a gyógyulni vágyókat!

 
 
 

ÚJRA MŰVÉSZBEJÁRÓ

Valóságos rajongótábora alakult tavasszal indított beszélgetéssorozatunknak, a Művészbejárónak, ahol kollégáink tréfás, személyes történetein keresztül Ön is bepillanthat a Víg kulisszái mögé, és egy kötetlen, baráti hangulatú estét tölthet el vendégeinkkel. A következő Művészbejárón Kern Andrással, Péter Katával és Földes Gáborné Irmikével, színházunk tüneményes fodrászával beszélget Deres Péter dramaturg. Még sosem hallott sztorik, titkok és érdekességek, garantált jókedv: november 15-én 19.30-tól a Házi Színpadon. Nem érdemes kihagyni!
 
 
 

TOLNAY KLÁRI ARCAI 

Október 30-án megnyílt a Tolnay Klári portréit és a Vígszínházban töltött éveit bemutató Tolnay 100 kiállítás, amelyet az előadások előtt és az előadások szünetében tekinthet meg a Vígszínház nézőtéri büféjének előcsarnokában és az odavezető lépcsősorokon.
  

 
 
 
 
 

ÚJRA MŰSORON! 

Novemberben három sikeres repertoár-előadásunkat újítjuk fel – ha még nem látta őket, itt az alkalom, hogy bepótolja!
November 11-étől újra látható a Lumpáciusz Vagabundusz. Ebben a zenés varázsban három bohém csaló keresi a boldogulás lehetőségeit, de nemcsak a pénz utáni örök hajsza teszi próbára őket, hanem a szerelem is. Van-e élet a boroskancsón innen és a szerencsejátékon túl – teszi fel a kérdést Stohl András, Hevér Gábor és Lengyel Tamás!     
Ugyanaznap a Pestiben, az évadban először: a Príma környék! Spiró György metszően pontos és pengeéles humorú darabja a mindennapi kisszerűségekről, önhazugságokról rántja le a leplet egy átlagosnak tűnő öregek otthonában, ahol azonban igencsak furcsa dolgok történnek… 
November 16-ától újra Vízkereszt, vagy amit akartok a Pestiben! Shakespeare csavaros komédiájának szereplői folyamatosan az álom és valóság határán lebegnek. Kalandos utat járnak be, amíg megtalálják párjukat, mert bizony előfordul, hogy az ember nem hihet a saját szemének sem. Marton László rendezése azért is egyedi és különleges, mert most először játszanak együtt a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős diákjai a Víg művészeivel.  

 
 
 

Kedves barátom! Lassan közelednek az ünnepek, ás már biztosan a karácsonyi ajándékokon töri a fejét. Mi adunk egy jó tippet: lepje meg szeretteit vígszínházi jeggyel vagy bérlettel, és töltse velünk az ünnepeket! Szeretettel várjuk a Vígben!

Barátsággal: