HÍRLEVÉL

2015. szeptember 30.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
Kedves Barátom!
 

A hétvégén újra bemutatót tartottunk. Az Össztánc az egész társulat számára meghatározó élmény, sok közös élmény és emlék fűz minket ehhez az előadáshoz. Nagyon jó hangulatban telt a premier, és ha hétvégén elmúlasztotta megnézni az előadást, legközelebb október 15-én láthatja a Vígben.

Az elmúlt napokban sok örömteli hírt kaptunk és sok fontos esemény történt nálunk, amelyekről szeretnék beszámolni Önnek.
 

 
 
 

DÍJAZOTTJAINK A KRITIKUSOKNÁL

Boldog és büszke vagyok, hogy a Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkciója, a Bodó Viktor által rendezett Koldusopera elnyerte a Legjobb zenés előadás díját! Kovács D. Dániel rendező, a Vígszínház társulati tagja szintén díjat kapott, hiszen az általa rendezett A heilbronni Katica című előadás, amelyet a Szputnyik Hajózási Társaság mutatott be, elnyerte a legjobb független színházi előadás díját. Ifj. Vidnyánszky Attila a legígéretesebb pályakezdő díj nyertese lett, őt a Pesti Színházban a Vízkereszt, vagy amit akartok című előadásban láthatja a közönség. Szívből gratulálok valamennyi díjazottnak!

 
 
 

NÁDAS PÉTER SZÉP ERNŐ-DÍJAS

2015. szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján Nádas Péter drámaírói életművéért Szép Ernő-életműdíjat vett át a Pesti Színházban. Az ünnepélyes díjátadásra aTalálkozás rendhagyó olvasópróbája előtt került sor. A díjátadás után Nádas Péter és Radnóti Zsuzsa, a Találkozás egykori dramaturgja mesélt a darab keletkezésének történetéről, majd Nádas Péter az alkotók és szereplők jelenlétében felolvasta a művet. Nagyon szép, különleges délelőtt volt, örökké emlékezni fogunk rá. Fantasztikus élmény számomra a Nádas Péterrel való közös munka, és boldog vagyok, hogy egy ilyen gyönyörű és bonyolult drámai alapanyaggal dolgozhatok. A munkában két kiváló színész a partnerem: Börcsök Enikő és Király Dániel. Az előadást október 23-án mutatjuk be a Pesti Színházban.

 
 
 

REPERTOÁR ELŐADÁSAINK

Októberben már újra láthatóak lesznek népszerű repertoár előadásaink: a Vígben az új, fiatal társulati tagokkal is találkozhatnak a Hegedűs a háztetőn, A Mester és Margarita, a Játék a kastélyban, A revizor és a Popfesztivál 40 című előadásokban. A Pestiben pedig változatlan szereposztással és töretlen játékkedvvel játsszuk a Mikvét, a Kvartettet, a Játszd újra, Sam!-et és A vágy villamosát. Wunderlich József csodálatosan énekel a Hegedűs a háztetőnben, Karácsonyi Zoli és Orosz Ákos nagyszerűek A Mester és Margaritában, Csapó Attila fergeteges a Játék a kastélyban című előadásban, ahogy Király Dani is A revizorban és a Popfesztivál 40-ben. És új postás jön hozzám A vágy villamosában, a csillogó eszű Vecsei Miklós.
 
 
 

HEGEDŰS D. GÉZA BILICSI-DÍJAS

Társulatunk vezető színésze, Hegedűs D. Géza szeptember 27-én Bilicsi-díjat kapott drámai, vígjátéki és zenés szerepekben nyújtott nagyszerű alakításaiért, a Vígszínház iránti szeretetéért, hűségéért, tanításáért. A díjat Bilicsi Tivadar családja alapította 2001-ben, a művész születésének századik évfordulóján. A családi kuratórium azon művészeket díjazza, akik mosolyt tudnak fakasztani az emberek arcára. Szeretettel gratulálok Gézának, és ezúton is köszönöm, hogy ilyen energiával, odaadással és hűséggel szolgálja a Vígszínházat! Gézát a hétvégén a Hegedűs a háztetőnben és a Kvartettben láthatja, mindkettőben fantasztikus alakítást nyújt.

 
 
 

DEMENCIA - MUNDRUCZÓ KORNÉL DÍJNYERTES ELŐADÁSA A VÍGBEN

Sikeres európai turné után a Vígsznházban vendégszerepel Mundruczó Kornél és a Proton Színház előadása, a Demencia. Mundruczó Kornél a fiatal filmes és színházrendező generáció élvonalának egyik legizgalmasabb, legegyedibb hangú alkotója. Filmjei és színházi előadásai révén komoly nemzetközi hírnévre és elismertségre tett szert. Társulatával, a Proton Színházzal számos európai színházban aratott zajos sikereket. A Demencia felkavaró és szókimondó előadás, amely egy bezárt pszichiátriai intézet negyedik emeletén játszódik, ahol már csak egy maroknyi beteg vegetál. Bordeaux, München, Drezda, Lisszabon, Moszkva, Zürich, Hamburg és Berlin után a Víg színpadán lesz látható október 18-án és 19-én.

 
 
 

SÓVIRÁG - A TÜNET EGYÜTTES BEMUTATÓJA

Október 13-án, a Házi Színpadon lesz a Tünet Együttes új előadásának a bemutatója, mely egy 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő és egy fiatal táncosnő duettje.  Fahidi Éva az utolsó tanúk egyike, A dolgok Lelke című memoár szerzője, Holokauszt témájú fórumok közkedvelt előadója, Cuhorka Emese pedig megrögzött határátlépő, bátor és kísérletező előadó, aki számos nemzetközileg is sikeres produkció után újra a Tünet Együttessel dolgozik. A Tünet Együttes több mint tíz éve a független táncszínházi szcéna meghatározó szereplője. A társulat előadásaira jellemző, hogy egyenrangú elemként kezeli a szöveget és a mozgást.
 
 
 

VÍGBÓNUSZ - DUPLÁZZON VAGY TRIPLÁZZON VELÜNK!

A Vígszínház őszköszöntő kedvezménnyel várja Önöket! Az ünnepi 120. évadunk alkalmából újra megajándékozzuk hűséges nézőinket a közkedvelt VÍGbónusszal. Válasszon akár új bemutatóink, akár számtalan fergeteges repertoár előadásunk közül október 30-ig 400 Ft kedvezménnyel! Ne hagyja otthon VÍG hűségkártyáját sem! Ne feledje, hogy az állandó 5% kedvezmény most is jár Önnek jegyvásárláskor!

Ha A Mester és Margarita, a Játék a kastélyban vagy a Popfesztivál 40 következő előadására vásárol jegyet, a Vígbónusz kuponját dupla kedvezményre is válthatja! Ha mindhárom előadást megnézné, a 3. páros jegyet ajándékba kapja.
 
 
 

Izgalmas hetek várnak ránk. A nagyszínpadon az Óz, a csodák csodája próbái zajlanak, a Pestiben pedig a Találkozást rendezem.

Az októberi programjaink részletes leírását megtalálja honlapunkon, és ha friss hírekre vágyik, kövessen minket a Facebookon. Még most is válthat bérletet jubileumi évadunkra, hiszen akkor kedvezményesen nézheti meg előadásainkat!

Szép őszt kívánok Önnek!

Barátsággal,