HÍRLEVÉL

2015. szeptember 3.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
Kedves Barátom!
 

Lassan véget ér a kánikula, az iskolákba becsengettek, nálunk pedig elkezdődött az évad! Hamarosan bemutatót tartunk, és már készülünk a Pozsonyi Piknikre, a Vígnapra, a Színházak Éjszakájára és a Magyar Dráma Napjára. Közben felújítjuk repertoár előadásainkat, és az új bemutatók előkészületei is gőzerővel folynak. A múlt hétvégén már több előadást is játszottunk, és hihetetlen élmény volt ennyi szünet után újra találkozni a nézőkkel. Már nagyon várom a szombatot is, hiszen akkor újra Jóembert keresünk lesz a Vígben. Ez a szívemnek kedves, gyönyörű előadás a szakmai sikereken túl annyi boldog perccel ajándékozott meg minket, játszókat, és több tízezer nézőt is. Ha még nem látta, itt az alkalom, találkozzunk szombaton este a Vígben!
 

 
 
 

SZEPTEMBERI ELŐADÁSOK

Idén nálunk korábban kezdődött az évad, és már szeptemberben több előadást tartunk.

A Pestiben 8-án a Mikvét, 10-én A kellékest, 12-én és 27-én pedig A testőrt játsszuk.

A Vígben 12-én Popfesztivál 40 lesz, az Össztáncot pedig szeptember 25., 26., és 27-én játsszuk újra.

 
 
 

JÓ ESTÉT NYÁR, JÓ ESTÉT SZERELEM BEMUTATÓ

Szeptember 6-án tartjuk a Jó estét nyár, jó estét szerelem bemutatóját. Fejes Endre Kossuth- és József Attila-díjas író felkavaró kisregényből készült darabot Presser Gábor páratlan zenéjével új hangszerelésben, új dalokkal és eredeti dokumentumrészletekkel gazdagítva a kiváló filmrendező, Szász János rendezésében mutatjuk be. A főszerepben társulatunk új tagja, Wunderlich József látható, aki egy egészen különleges fiatal tehetség, titokzatos, vibráló, kedves, sármos, és nem mellékesen gyönyörű hangja van. A történet főszereplőjeként szüksége is van minden vonzerőre, hiszen a partnerei elképesztő lányok lesznek: Tornyi Ildikó, Kiss Diána Magdolna, Járó Zsuzsa, Börcsök Enikő és Bata Éva. Nézze meg ajánlóvideónkat!

 
 
 

ELHUNYT FEJES ENDRE

Mindannyiunkat megrázott Fejes Endre halálának híre. Szeptember 15-én ünnepelte volna 92. Születésnapját, de sajnos már nem érhette meg egyik legsikeresebb darabjának, a Jó estét nyár, jó estét szerelemnek az új bemutatóját, A 20. századi magyar irodalom egyik nagy alakja, a múlt század nyomorúságos hétköznapjainak őszinte hangú, érzékeny lelkű, igaz krónikása augusztus 25-én távozott közülünk.
 
 
 

POZSONYI PIKNIK

Szeptember 5-én mi is kiköltözünk a Pozsonyi útra, hogy részt vegyünk Újlipótváros családias hangulatú fesztiválján. Délután 15.30-tól a Jó estét nyár, jó estét szerelem! című előadásból adunk elő részleteket. Keressék a Víg standját, ahol 10 órától víges színészek várnak mindenkit, és egész nap kedvezménnyel árulunk jegyet, bérletet.

 
 
 

ÚJRA VÍGNAP

Szeptember 13-án ismét igazi csodákkal várjuk a nyílt napunkon! Készüljön, 12 órakor kinyitjuk a kapukat. Idén is lesz Vígtour, ahol bepillanthat a kulisszák mögé a színház művészeinek vezetésével, és megtudhat néhány vígszínházi műhelytitkot. Természetesen most sem maradhat el a népszerű Vígsüti, amelynek bevételét a színház idén is jótékony célra fordítja. A gyerekek egész nap játszhatnak, csokikészítést tanulhatnak, és részt vehetnek sok Vígjátékon is. A nagyszínpadon 12 órától bemutatkoznak a társulat új tagjai, 15 órától dalra fakad az egész társulat, és a Magyar Dal Napja alkalmából Presser-dalokat adunk elő. Ezt a programot bérletes, vagy aznap jegyet váltó nézőink ingyenesen tekinthetik meg. A Házi Színpadon 12 órától a 120. jubileumi évad alkalmából Venczel Vera mesél a régi Vígről, Várkonyiról és a legendás előadásokról, amelyekből részleteket is láthatunk.
 
 
 

SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA - IDÉN A PESTIBEN IS!

Szeptember 19-én mi sem bújunk korán ágyba, ahogy sok színházszerető se. Ezen a hosszú estén több izgalmas programmal várunk mindenkit a Vígben, és idén először a Pestiben is ott leszünk, ahol 19 órától megnézheti A pestist Hegedűs D. Géza előadásában! A Vígben már 17 órától randevúzhat kedvenc színészeivel, majd 19 órától a Házi Színpadon Venczel Vera mesél a 120 éves Vígszínházról, este 9 órakor pedig rendhagyó Össztánc előadással várjuk a színházszeretőket, a Vígszínház rajongókat és a táncoslábú nézőket – egyszóval mindenkit! 

 
 
 
 
 

OKTÓBERI BEMUTATÓK

Szeptember közepén elkezdődnek az Óz, a csodák csodája és Nádas Péter Találkozás című drámájának próbái.

Az Óz varázslatos látványvilágát Kentaur tervezi, az előadást Marton László rendezi. A produkció igazi kikapcsolódást ígér az egész családnak, maradandó élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A bemutató október végén lesz a Vígszínházban, a szereplők Szilágyi Csenge, Telekes Péter, Wunderlich József, Csapó Attila, Lukács Sándor, Tahi Tóth László, Hegyi Barbara és Kútvölgyi Erzsébet lesznek.

Ezalatt én Nádas Péter darabját rendezem majd a Pestiben, és már nagyon várom a próbákat. Izgalmas kihívás egy ilyen különleges darabot színpadra állítani, és hatalmas öröm, hogy olyan rendkívüli színészekkel dolgozhatok majd, mint Börcsök Enikő, akinek partnere a fiatal tehetség, Király Dániel lesz. A díszletet az európai hírű tervező, Antal Csaba készíti, és a tervei már a képeken is lenyűgöztek engem, amikor a nyári közös munka során megmutatta azokat.

 
 
 

Szeptemberi programjaink részletes leírását megtalálja honlapunkon, és ha friss hírekre vágyik, kövessen minket a Facebookon
Érdemes most bérletet váltania a jubileumi évadunkra, hiszen akkor nemcsak kedvezményben részesül, hanem megnézheti a rendhagyó vígnapi produkciónkat is.


Nyugodt és zökkenőmentes iskolakezdést, és szép szeptembert kívánok!

Barátsággal,