HÍRLEVÉL

IV. évfolyam 8. szám | 2010. december 21.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
 
Kedves Barátaim!


Az elmúlt hetekben nagyon sokat dolgoztunk, hiszen ebben a hónapban két premierünk is volt. A Pestiben december 11-én mutattuk be a Túl a Maszat-hegyen című zenés-verses minekmondjákot, Presser Gábor, Varró Dániel és Teslár Ákos legújabb darabját. A népszerű meseregényből készült bűbájos musical mindenkit levett a lábáról, a nézőtéren kicsik és nagyok egyaránt dőltek a nevetéstől. Aki még nem látta, gyorsan nézze meg, és hozzák el gyerekeiket is! Higgyék el, az előadás csodálatos szünidei élmény.
 

 
 
 

PERIOD... BEMUTATÓ A VÍGBEN

December 19-én a period… című új magyar drámával új színpadot is avattunk, hiszen a formabontó előadást rendhagyó helyszínen, a Víg Hátsó Színpadán mutattuk be. A period... azért is különleges, mert egy fiatal rendező, Szőcs Artur diplomamunkája, akinek ez az első pesti nagyszínházi rendezése. Az előadás igazi kuriózum, hiszen a darab szövegét az alkotók – Szőcs Artur rendező, Deres Péter dramaturg és a társulat tagjai – a próbafolyamat során közösen alkották meg. A kíméletlenül őszinte és szókimondó darab osztatlan sikert aratott, az pedig külön öröm számomra, hogy az előadással fiatal alkotóknak teremtettünk lehetőséget arra, hogy megmutassák magukat.

internetes jegyvásárlás
 
 
 
 

AZ ÖLDÖKLÉS ISTENE – BEMUTATÓ 2011. JANUÁR 8-ÁN A VÍGBEN!

Jómagam újra próbálok, készülünk Az öldöklés istene január 8-i bemutatójára, bár már szilveszterkor is játszani fogjuk az előadást. Yasmina Reza fergeteges humorú komédiája 2009-ben minden jelentős írói díjat elnyert, így a legjobb új vígjátéknak járó Laurence Olivier-díjat és a tekintélyes Tony-díjat is. A darabot Magyarországon először a Vígszínház közönsége láthatja, partnereim pedig olyan kiváló színészek, mint Börcsök Enikő, Kern András és Epres Attila.
 
internetes jegyvásárlás
 
 
 
 

FÉNYFESTÉS

Nagy örömünkre folytathatjuk a tavaly megkezdett hagyományt, és a Vígszínház Szent István körút felőli homlokzatát karácsony alkalmából idén is ünnepi díszkivilágításba öltöztetjük. Színházunk épületén legendás színészegyéniségek, valamint korábbi és most is műsoron lévő előadásaink egyes jelenetei elevenednek meg, kollégáim előadásában pedig karácsonyi verseket hallhatnak.  
 
 
 
 
 

RUTTKAI-EMLÉKGYURU ÁTADÁS

Immár hagyomány, hogy társulatunk egy tagja Ruttkai Éva születésének évfordulója alkalmából a néhai kiváló színésznő nevét viselő elismerésben részesül. A társulati tagok titkos szavazása alapján odaítélt Ruttkai-emlékgyűrűt a hagyományoknak megfelelően a művésznő lánya, Gábor Júlia adja át a Vígszínház december 30-án megrendezésre kerülő házi ünnepségén. A díjazott az elismerést a színpadon veheti át, az ünnepség pedig kiváló alkalmat nyújt számunkra, hogy szeretettel emlékezzünk a csodálatos művésznőre. A színészi pálya illékony, művészetünk a pillanat művészete, ezért nagyon fontos, hogy gondoljunk elődeinkre.
 
 
 
 
 

EGY CSÓK ÉS MÁS SEMMI AZ MTV SZILVESZTERI MUSORÁN

Nagyon boldogok vagyunk, mert szilveszter este a Magyar Televízió műsorán is egy vígszínházi előadás, az Egy csók és más semmi felvételét láthatják. Nem is lehetne vidámabban köszönteni az új évet, mint ezzel a szerelemmel, humorral és fantasztikus slágerekkel teli Eisemann-operettel. A december 30-án délelőtt 11 órakor kezdődő, kamerapróbával egybekötött előadásra még vannak jegyek, szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 
 
 
 
 

A JÖVŐ

És ugyan decemberben a nyilvános főpróbákkal együtt mintegy 80 előadást játszunk, ami lélegzetelállítóan nagy szám, mi nem pihenünk, hanem már a jövőre készülünk, új terveken gondolkozunk. December 21-én tartottuk a Tom Jones olvasópróbáját, melyet márciustól láthatnak a Pesti Színház műsorán, és hamarosan elkezdjük másik márciusi bemutatónk, a Rómeó és Júlia próbáit is.
 
 
 
 
Végül engedjék meg, hogy kollégáimmal együtt békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt kívánjak. Szeretettel várjuk Önöket 2011-ben is a Vígbe!


Minden jót kívánva: