HÍRLEVÉL

2015. november 7.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
Kedves Barátom!
 

Október 23-án és 31-én is bemutatót tartottunk: a Találkozást a Pesti Színházban és az Óz, a csodák csodáját a Vígben. Nagyon szép siker volt mindkét előadás, és reméljük, sokáig műsoron lesznek majd. A bemutatók után alig volt idő, hogy kifújhassuk magunkat, újra próbálunk, dolgozunk, készülünk a decemberi bemutatóinkra.
 

 
 
 

Újra műsoron

Az utóbbi hetekben felújítottuk legtöbb repertoárelőadásunkat is, így könnyen pótolhatja, ha lemaradt valamivel, vagy megnézheti újra régi kedvenceit. A Vígben vasárnap a Koldusoperát láthatja, 9-én a Tévedések vígjátékát, 11-én pedig a Makrancos Katát, a Pestiben 8-án Toldi lesz, 12-én pedig Kvartettet játszunk. A Koldusoperában Orosz Ákos debütál Mátyás szerepében, a Tévedésekben és a Makrancos Katában pedig Zoltán Áron. Jöjjön el, és drukkoljon velünk a fiataloknak!

 
 
 

Istenítélet olvasópróba

Nagy öröm számunkra, hogy Mohácsi János és alkotótársai hosszú idő után újra velünk dolgoznak. Már az olvasópróba is olyan élvezetes és lehengerlő volt, mintha egy kész előadást néztem volna. A szereposztás fantasztikus: Stohl András, Hegedűs D. Géza, Szilágyi Csenge, Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Fesztbaum Béla és még sorolhatnám a neveket! Az Istenítéletet, amely Arthur Miller A salemi boszorkányok című darabja alapján készült, december 20-án fogjuk bemutatni a Vígszínházban.

 
 
 

Haramiák olvasópróba

Egy egészen fiatal, de nagyon tehetséges csapat kezdett el dolgozni a Pestiben. Kovács D. Dániel rendező Orosz Ákossal, Király Danival és Bach Katával a főszerepben Schiller remekművét, a Haramiákat állítja színpadra. Az előadáshoz új fordítás is készült, és az olvasópróba alapján az volt az érzésem, hogy egy nagyon energikus, nagyon izgalmas produkció fog születni, ami minden pontjában a máról fog szólni, mai fiatalok útkereséséről, szerelemről, bátorságról és árulásról. A darabot december 19-én mutatjuk be a Pesti Színházban.
 
 
 

Vígszínház a nemzetközi figyelem középpontjában

A Vígszínház az Európai Színházi Unió (UTE) tagjaként előadásaival komoly nemzetközi figyelmet vívott ki magának. Néhány hete a brno-i nemzetközi fesztiválon játszottuk a Julius Caesart, az Asszony a fronton pedig a pozsonyi Astorka Fesztiválon volt látható. November 5-én egy nemzetközi színházi találkozó, IETM (International Theatre Meeting) keretében A revizor című előadásunkat több külföldi szakember is megtekintette. November 16-án pedig újra nemzetközi vendégeket várunk a Találkozásra és a Jóembert keresünkre. Ezt a két előadást az UTE képviselői fogják megtekinteni, így számukra angol nyelven feliratozzuk a produkciókat. Ha van Magyarországon élő, angolul beszélő külföldi ismerősük, akkor hozza el őket hozzánk, vagy szóljon nekik a lehetőségről.

 
 
 

Halász Judit könyvbemutató

Nem születtem varázslónak címmel a napokban jelenik meg a Halász Judit életét és pályáját bemutató könyv, a Park Kiadó gondozásában. A könyvbemutatót a Vígszínház alagsori büféjében tartjuk, november 10-én kedden délután 15.30-tól. Az eseményre szeretettel várunk minden érdeklődőt. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrálás módjáról a honlapon talál részletes tájékoztatást.

 
 
 

KARÁCSONYI BÉRLET

Ajándékozzon Vígszínházat!  Keresse különleges karácsonyi bérleteinket! Lepje meg szeretteit felejthetetlen vígszínházi élményekkel! Válasszon négyféle karácsonyi bérletünk közül, és állítson össze egyedi bérletet új bemutatóinkból és repertoár előadásainkból akár 20% kedvezménnyel.

 
 
 
 

novemberi és decemberi programjaink részletes leírását megtalálja honlapunkon, és ha friss hírekre vágyik, kövessen minket a Facebookon.

Szép, napsütéses késő őszi napokat kívánok Önnek!

Barátsággal,